Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

M+E újdonságok

Sokan voltak kíváncsiak a MACH-TECH-re, azon belül a standunkra is. Jó volt személyesen találkozni régi vevőinkkel, illetve számos új, komoly érdeklődő is ellátogatott hozzánk. –tudjuk meg Péter Szabolcstól, az M+E ügyvezetőjétől.

Magyarországon először a MACH-TECH-en került bemutatásra a Brother Speedio M200X3 megmunkálóközpont BV7-870 automata adagolórendszerrel és B-Stocker alkatrésztároló egységgel. A BV7-870 adagolórendszer a géptesten helyezkedik el, az energia ellátását is a gép biztosítja. Amit újdonságként mutattunk be, hogy egy megmunkálóközpont rajzolni is tud. Így a ROMI új generációs D800 függőleges megmukálóközpontja filcekkel dolgozott, és így rajzolás közben (is) bizonyította precizitását. Valamint a Mitsubishi MV2400S huzalos szikraforgácsolóval először Magyarországon egy különleges profilvágási technológiát mutattunk be ITS forgató segítségével.

Valamennyi gépünk nagy érdeklődésnek örvendett, vagy mert újdonság volt (Brother megmunkálóközpont az automata adagolóval és alkatrésztárolóval), vagy mert különleges „megmunkálást” készített (ROMI megmunkálóközpont), vagy mert roppant népszerű a maga területén (Mitsubishi MV2400S huzalos szikraforgácsoló).

A Brother Speedio M200X3 függőleges 5 irányú eszterga funkciós megmunkálóközpont BV7-870 automata adagolójának karhossza 870 mm (ez az elnevezésében is megjelenik), a vezérelt tengelyeinek száma négy, valamint 8 program tárolására alkalmas, az ismétlődő pozícionálási pontossága ± 0,08 mm. A B-Stocker alkatrésztároló egység 10 paletta tárolására alkalmas, palettánként max. 25 kg, a maximális mérete: 470x300x135 mm.

Néhány adat a D800 függőleges megmunkálóközponról: X tengely löket 800 mm, Y tengely löket 610 mm, Z tengely löket: 640 mm. Az asztal mérete és terhelhetősége: 914×560 mm és 900 kg. A megmunkálóközpont súlya 6600 kg, így egy roppant merev, stabil gép.

A Mitsubishi 2400S huzalos szikraforgácsolót „közkívánatra” állítottuk ki, minthogy az elmúlt években roppant nagy népszerűségnek örvendett és többen azért látogattak el a standunkra, hogy megnézzék ezt a modellt. Most először mutattuk be egy CBN korong profilvágását ITS forgató segítségével. Ez egy már termelő vállalatnál is működő egyedi technológia.

A Mitsubishi szikraforgácsolóknál ami abszolút előnyt jelent:  a Tubular mágneses csőhajtás az U/V tengelyeken is, a beépített 2D Cam, az egyszerűen kiforgatható huzaldaraboló egység, a rendkívül egyszerű kezelhetőség illetve karbantartás, valamint a folyamatos technológiai fejlesztések a különféle huzaltípusokhoz illetve anyagminőségekhez. Ami még a Mitsubishi huzalszikra mellett szól, hogy egyedülállóan 12 év garanciát vállalnak pozícionálási pontosságra!

A szerszámgép iparban azt tapasztalom, hogy a teljeskörű kiszolgáláson van nagy hangsúly: azaz hogy előzetesen segítsük a megfelelő gép kiválasztását, majd leszállítását, beüzemelését és oktatását. Valamint támogatást adjunk a napi használat során, csakúgy mint a rendszeres karbantartásokban és szervizelésben. Fontosnak tartom a gépek mellett, hogy számos kiegészítő termékekkel tudjunk szolgálni: olajköd elszívók, szerszámtartók, befogó rendszerek, ionizáló berendezések közül lehet választani. Amit kiemelnék még: a stabil, gyors és teljeskörű alkatrészellátást, így a főbb és kopó alkatrészekből nagy értékű raktárkészletünk van. Ez utóbbi igen nagy előny, főként a mostanában tapasztalható megnövekedett szállítási idők mellett. És itt el is értünk oda, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznünk. A már említett megnövekedett szállítási idők mellett a tengeri szállítás költsége is erősen megnövekedett. Emellett a chip-hiány érinti mind a beszállítói mind a vevői oldalt (pl. autóipar, ami az elmúlt években már így is nehézségekkel küzdött). Egyelőre ez az évünk jól indult mindezek ellenére, reméljük, hogy ezen nehézségek mellett is sikeres évet zárhatunk majd.

Hirdetés

További cikkek a témában