Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Csúcsra járatja Magyarország legnagyobb vasöntödéjét a Busch-Hungária

Folyamatos modernizáció hajtja a fejlődést.

Több mint 5.000 tonna öntvény előállításával Magyarország legnagyobb vasöntödéje szinte a teljes rendelkezésre álló termelési kapacitását kihasználta júniusban. A Busch-Hungária győri üzeme tavaly története egyik legsikeresebb évét zárta, de még így is sikerült az idén kétszer megdöntenie korábbi termelési és hatékonysági csúcsait. A várakozásokat meghaladó eredményeket következetes beruházási stratégia alapozta meg, és műszaki, technológiai, valamint a munkavégzést megkönnyítő beruházások teszik lehetővé.

„Termelési kapacitásaink évente 60 ezer tonna gömbgrafitos öntvény előállítását teszik lehetővé, így 2022 júniusában 5.037 tonna, a vevői igényeknek megfelelő termék gyártásával megközelítettük a maximumot. Természetesen nem minden hónap hoz újabb rekordot, de a fejlődés nagyságrendjét jól jellemzi, hogy június hónapban 38%-kal magasabb volt a termelési volumen, mint az év első öt hónapjában. Mindezt folyamatos műszaki fejlesztésekkel, a hatékonyság növelését és a precíz munkavégzést segítő beruházásokkal, például robotizálás fokának emelésével értük el. Nem utolsósorban pedig 320 kollégánk elkötelezett és lelkiismeretes munkájának köszönhetjük”

– értékelte az eredményt Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

A Busch-Hungária tizenöt éves működésében abszolút rekordot jelent a júniusban előállított 5.037 tonna késztermék. Ez volt ugyanis az első alkalom, hogy a termelés meghaladta az ötezer tonnát egy hónapban. Az idei március hatékonysági szempontból szintén kiemelkedő volt, akkor a cég formázósora új csúcsot állított fel, átlagos napi 2.111 formázott és öntött szekrénnyel. A Busch-Hungária Kft. 2022 első hat hónapjában már több mint 23 ezer tonna öntvényt gyártott, ami a tavalyi csúcsdöntő év 43 ezer tonnás összeredményéhez képest is volumennövekedést vetít előre.

„Magyarország legnagyobb öntödéjét világszínvonalúra fejlesztjük, amit folyamatos, komplex beruházási stratégiával valósítunk meg. Idén egy újabb hosszú távú beruházási és fejlesztési ciklust indítottunk el, melynek fókuszában a hatékonyságnövelés és a munkakörülmények javítása áll. Az üzemi munkavégzést megkönnyítő fejlesztések közül több fontos projekt már a megvalósítás szakaszában jár. Megtörtént egyes tevékenységek robotizálása, folyamatban van az eszközpark jelentős fejlesztése, valamint a levegőminőség javítása és a világítás korszerűsítése az öntöde teljes területén. Az újításokkal úgy segítjük a kollégáinkat, hogy az hatással vannak az eredményeinkre is. Emellett több területen optimalizáljuk az üzemi folyamatokat és dolgozunk további nagy értékű technológiai beruházások előkészítésén”

– tette hozzá Hegymegi Dávid.

A Busch-Hungária Kft. az előző, 2021-ben lezárt beruházási periódusban több mint 19 millió euró értékben hajtott végre fejlesztéseket. Ennek eredményeként a vállalat tavaly több mint 30 százalékkal növelte a vasöntöde olvasztási kapacitását, iparági viszonylatban is élvonalbelinek számító szintre, 80 százalék fölé emelte az formázósor üzemi hatékonyságát többek közt a kimagasló műszaki rendelkezésre állással. A Busch-Hungária pénzügyi értelemben is erős évet tudhat maga mögött, árbevétele 2021-ben csaknem 66,5 millió euró volt.

Hirdetés

További cikkek a témában