Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

AMB 2022 szakkiállítás

Az olyan kiállítások, mint az AMB 2022 mindig az iparági hangulat egyfajta felmérőjeként működnek. A 2022. szeptember 13-17. között Stuttgartban megrendezésre kerülő eseményen technikai- és kereskedelmi témák kerülnek megvitatásra.

Chiphiány, anyaghiány, instabil energiaellátás – ezek olyan kihívások, amelyekkel jelenleg minden gyártási ágazatban szembe kell nézni. Annak ellenére, hogy a német szerszámgéppiac 2020-ban visszaesett a beérkező megrendelések terén, idén január és május között elképesztő, 40 százalékos növekedést regisztráltak. A jelenlegi adatok azt mutatják, hogy gyakorlatilag az ipar minden ágazata szeretne új gépekbe és megmunkálóeszközökbe beruházni.

A fellendülő elektronikai ágazat, az újjáéledő légiközlekedési ipar, az e-mobilitás irányába mutató tendencia, a környezetvédelmi és az energiaágazatba történő beruházások, valamint az ukrán-orosz konfliktus következtében a katonai költségvetések erőteljes növekedése mind hozzájárultak ezekhez a megrendelésekhez.

A szállítási határidők késedelme azonban valószínűleg a következő évben is folytatódni fog. Ez számos, a szerszámgépekben és azok környezetében használt alkatrészre is hatással lesz. A német szövetségi statisztikai hivatal szerint a szerszámgépiparban a rendelésállomány körülbelül 12 hónapra szól. Ennek következtében a termelés az idén csak korlátozottan fog növekedni: A nyárra hét százalékos növekedést prognosztizálnak. Ha az ellátási láncok kölcsönhatásai fokozatosan ismét zökkenő mentesebbé válnak, akkor az iparág 2023-ban egy erős növekedést hozó évnek nézhet elébe.

amb 2022 kiállítás

Júniusban az ifo üzleti klímaindex keretében megkérdezett német beruházási javakat gyártó vállalatok többsége jónak ítélte a helyzetet, bár a következő hat hónapra vonatkozó várakozások összességében továbbra is mérsékelten negatívak voltak. Egyértelmű, hogy az ukrajnai háború és a kínai zárlat következményei még mindig érezhetők a vállalatok számára.

A gázellátás sokat vitatott zavara is azt mutatja, hogy a bizonytalanság időszakát éljük, ezért a kockázatok nagyon magasak. Nagyon nehéz kiszámítani, hogy a földgázhiány milyen hatással lehet az ipari ellátási láncra; a változás azonban elkerülhetetlen, és ennek utóhatásai minden bizonnyal a szerszámgépek iránti keresletre is hatással lesznek. Szakértők azt ajánlják, hogy a vállalatok üzleti szempontból körültekintően járjanak el, és készüljenek fel egy esetleges jelentős visszaesésre.

amb

MM-díj az AMB 2022 kiállításon

Az MM Műszaki Magazin testvérlapja, az MM Maschinenmarkt a Messe Stuttgarttal közösen keresi a kiemelkedő innovációkat az AMB 2022 kiállításon. A közönségszavazás szeptember 12-ig tart. Az MM Maschinenmarkt hatodik alkalommal adja át az innovációért járó MM-díjat a stuttgarti AMB-n. Az iparág számára meghatározó hozzáadott értéket kínáló kiemelkedő új fejlesztéseket díjazzák. Idén először nem zsűri dönti el, hogy mely újítások kaphatják meg a díjat, hanem szavazás dönt a nyertesekről. Az összes jelölt innovációt a www.maschinenmarkt-awards.de/amb oldalon mutatják be.

Hirdetés

További cikkek a témában