Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

A Mazak bemutatja a Laser Beam Shaping technológiát az EuroBLECH 2022 kiállításon

Lézervágás – még hatékonyabbra és fenntarthatóbbra tervezve.

A Yamazaki Mazak két új, a csövek, csővezetékek és fémlemezek vágására szolgáló lézermegmunkáló gépe kerül bemutatásra az EuroBLECH 2022 kiállításon: az FG-400 NEO és az OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW.

FG-400 NEO

Az FG-400 NEO képes racionalizálni a gyártást és javítani a teljesítményt, mivel több folyamatot tud futtatni egyetlen gépen, úgy, mint a 3D vágás, a menetvágás, a fúrás illetve a ferde metszés, amennyiben az opcionális menetvágó egységgel van felszerelve. A rendszer ideálisan nagyméretű csövek és csővezetékek (beleértve a kerek, négyzet és téglalap keresztmetszetű csöveket, valamint a H, I és L gerendákat) kapcsán alkalmazandó. A vadonatúj 3D lézerfej A-tengelyes, B-tengelyes és szálas lézertechnológiával való kombinációjának köszönhetően megkönnyíti az összetett formák és az erősen fényvisszaverő anyagok, például a réz és a sárgaréz stabil megmunkálását. A 4 tokmányos rendszer további stabilitást biztosít azáltal, hogy megakadályozza az anyag torzulását a megmunkálás során.

A gép kiegészítésére a Mazak számos funkciót fejlesztett ki, beleértve az alkatrész-beágyazást, a szerszámszimulációt és a szerszámpálya-ellenőrzést, hogy felgyorsítsa a beállítási időt és lehetővé tegye a folyamatos gyártást.

OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW

Az OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW az OPTIPLEX 2D lézervágógép sorozat legújabb tagja. A MAZATROL SmoothLx CNC-vezérlés, az MCT3 vágófej és a rengeteg testre szabási lehetőség nyerő kombinációjának köszönhetően a gép rendkívül pontos és precíz lemezmegmunkálást biztosít. A modell nagymértékben automatizált funkciókkal rendelkezik, amelyek gyorsabb beállítási időt biztosítanak (akár 95%-kal, a hagyományos lézergépekhez képest), beleértve az automatikus fáklya- és fúvókacserét, valamint az automatikus fókuszérzékelést és pozicionálást a könnyebb használat és a szúrási teljesítmény optimalizálása érdekében.

A nagyméretű első és oldalsó bejárati ajtók könnyebbé teszik a munkaterület megközelíthetőségét, egyszerűbbé téve a be- és kirakodási műveleteket. A fúvóka automatikus központosító kamerája megjeleníti a fúvóka helyét a CNC képernyőjén, lehetővé téve a kezelő számára, hogy a fáklyán lévő gombok segítségével elvégezze a beállításokat, amíg a nesting funkció automatikusan meghatározza, hogyan kell elrendezni az alkatrészeket a maradék anyagok optimális vágásához.

Az OPTIPLEX 3015 NEO a Mazak legújabb 2D lézervágó berendezése.

Automatizálás

Az EuroBLECH kiállításon bemutatott OPTIPLEX 3015 NEO 15 kW a CST 3015 automatizálási rendszerrel kerül kiállításra mely, a lézerpad fölé szerelt egyetlen toronyból áll. Ez a CST 3015 automatizálási rendszer legfeljebb 8 különálló fiókkal rendelkezik – mindegyik legfeljebb 3000 kg teherbírású -, és szívórendszerrel működik az alapanyag betöltésére és a megmunkált munkadarabok kirakodására.

A környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva tervezték

A világ egyik vezető szerszámgépgyártójaként a Mazak erősen elkötelezett a környezeti lábnyom csökkentése és a szén-dioxid-semlegesség 2030-ra történő elérése mellett, amint azt a vállalat ’Go Green’ kezdeményezése is kiemeli. Az EuroBLECH 2022 kiállításon bemutatott mindkét gép a Mazak forradalmi Laser Beam Shaping és Fiber technológiáját használja. A magas vágásminőséget a sugárnyaláb sűrűségkoncentrációjának állíthatósága biztosítja, illetve azon képessége, hogy többféle alapanyagon és többféle anyagvastagságon tud dolgozni a sugárnyaláb átmérőjének és karakterisztikájának változtatásával.

A Fiber technológiának köszönhetően jelentős költségcsökkentést és energiamegtakarítást (akár 60%-ot, a korábbi modellekhez képest) érhetünk el, miközben felülmúlhatatlan vágási sebességet és minőséget biztosít vastag és vékony anyagok esetében egyaránt.

A Mazak a hannoveri (Németország) EuroBLECH kiállításon mutatja be legújabb innovációit október 25-28. között a STAND D26/HALL 11-ben.

 


Hirdetés

További cikkek a témában