Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

A Beckhoff Automation magyarországi leányvállalata fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte

Idén már 10 éve annak, hogy a Beckhoff Automation hazai leányvállalata megkezdte működését.

A jubileumi évforduló alkalmából egy ünnepi rendezvénnyel készültek a vállalat munkatársai, amelynek célja az elmúlt 10 év megünneplése volt mindazok körében akik az évek során részesei voltak a közös üzleti sikereknek. Az események két helyszínen zajlottak, az egyik a már jól ismert ÖbölHáz volt, ahol az ünneplésé volt a főszerep. Erről a helyszínről délelőtt és kora délután több fordulóval, szervezett buszjáratokkal utazhattak a vendégek a Beckhoff új irodájába, amely idén a korábban már hagyományosá vált szakmai nap, a Technology Day helyszíne volt.

Beckhoff magyarországon – a kezdetek

A Beckhoff Automation disztribútoron keresztül 2005 óta képviselteti magát Magyarországon, azonban a folyamatos és dinamikus forgalomnövekedésnek köszönhetően 2012-től már szükségessé vált a magyarországi leányvállalat létrehozása is. A Beckhoff Automation Kft. központja Budapesten található, és a vállalat munkatársai kereskedelmi és marketing tevékenységeket látnak el, valamint műszaki támogatást nyújtanak az ügyfeleknek. Ezen felül többnapos szakmai képzéseket és tanfolyamokat is biztosítanak a partnerek számára.

A Beckhoff a kezdetektől a helyi oktatási intézményekben való jelenlétre törekedett, ennek a következménye az is, hogy 2016 óta szoros kapcsolatot ápol a Debreceni Egyetemmel. A vállalat 2018 óta a Debreceni Egyetem Műszaki Karának kihelyezett tanszékeként működik. Az intézménnyel való szoros együttműködésnek köszönhetően 2019-ben a Beckhoff saját forrásból kialakított egy Beckhoff-eszközökkel felszerelt referencialaboratóriumot, ahol a hallgatók ipari eszközökön sajátíthatják el az ipari automatizálás témakörét. Ugyanebben az évben Debrecenben egy műszaki irodát is létrehozott a vállalat, ahol egy támogató mérnök a környéken található partnerek számára nyújt műszaki támogatást és tart képzéseket, valamint részt vesz a Debreceni Egyetem Műszaki Karának Mechatronikai Tanszékén tanuló hallgatók képzésében.

Az elmúlt tíz évben az értékesítés is dinamikusan fejlődött, 2012–2021 között a magyar leányvállalat átlagos éves növekedése 47 százalék volt.

A Beckhoff új székhelyre költözött

Június 1-jén a Beckhoff új helyre költözött. A székhelyváltást a Beckhoff magyarországi leányvállalatának alapítása óta végbement folyamatos és stabil növekedés tette szükségessé. Az előzőnél jelentősen nagyobb, 645 négyzetméteres új iroda lehetőséget biztosít az üzletmenet optimalizálására és a további bővülésre. A budapesti oktatóközpont kapacitása is 50%-kal növekedett, továbbá az új központ lehetőséget biztosít a nagyobb méretű ügyféltalálkozók lebonyolítására is.

A magyar leányvállat tizedik születésnapi ünnepsége

A magyar leányvállalat több mint 100 partnere körében egy nagyszabású esemény keretében október 6-án ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. A korábban évente megrendezett Beckhoff Technoly Day konferencia célja a jelentős technológiai újdonságok, a fejlesztési trendek és esettanulmányok bemutatása volt. Bár idén az ünneplésen volt a hangsúly annak érdekében, hogy ez a nagy népszerűségnek örvendő rendezvény se hiányozzon, a vállalat munkatársai egy a technológiai újdonságokat bemutató rövid előadássorozattal is készültek, amelyre a korábbiaktól eltérően az új székhelyre több turnusban szervezett irodalátogatások keretében került sor. Az esemény hangsúlyos része volt az új Vision hardver bejelentése is. Az előadások mellett a résztvevők számos Beckhoff terméket és technológiát ismertető bemutatóalkalmazást is megtekinthettek. A különleges alkalomra való tekintettel a Beckhoff munkatársai egy az XTS lineáris szállítórendszerre épülő szerencsekerék alkalmazást is építettek. A résztvevők a Beckhoff hajtástechnikai eszközeinek megismerése mellett az alkalmazás kipróbálásával apró ajándékokat is nyerhettek.

Mindeközben az elmúlt évek Beckhoff Technology Day konferenciájának helyszínéül szolgáló ÖbölHáz Rendezvényközpontban az ünneplésen volt a hangsúly. A vendégek a finomabbnál finomabb ételek és italok mellett, számos szórakoztató programon vehettek részt – beleértve a különféle VR-játékokat, csocsóbajnokságot – vagy megörökíthették az ünnepi hangulatot egy Selfie Droid segítségével. Az ünnepélyes köszöntő során Robin Fleiter, az anyavállalat területi értékesítési képviselője a Beckhoff Automation kezdetek óta fennálló globális helyzetéről és a nemzetközi mérföldkövekről beszélt, Perecz Tamás a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója pedig a hazai leányvállalat kezdeteire emlékezett vissza. Az este egy neves magyar stand-up fellépő műsorával folytatódott, majd egy kiváló jazz-zenekar lépett fel, és végül egy lenyűgöző fényshow zárta az ünnepséget.

www.beckhoff.com

Hirdetés

További cikkek a témában