Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

Hét cég egy rendezvény

A GF Machining Solutions idén is várta nyílt napján a legmodernebb technológiák iránt érdeklődő szakembereket. Októberben három szerszámgépet és egy automatizálás megoldást mutattak be, melyek egyben a vállalat legnagyobb darabszámban értékesített megoldásai.

A 7 cég által közösen rendezett eseményen a SECO TOOLS biztosította a forgácsoló szerszámokat és befogókat, a CIMATRON CAD/CAM rendszerét az Azul Engineering Kft., a KREON karos mérőgépét pedig a HÓD Industrial Kft. prezentálta. Kenőanyagokkal a MOTOREX képviselete, a Swisscool Kft. volt jelen, a Blum-Novotest pedig a munkadarab- és szerszámbemérők mellett a Formcontrol szoftverét is bemutatta. A Heidenhain hazai képviselete a StateMonitor szoftver prezentációjával készült.

Automatizált tömbös szikraforgácsolás

A GF Machining Solutions új AgieCharmilles FORM X 400 és FORM X 600 gépeket ügyfeleink rendkívüli sikereinek érdekében fejlesztettük ki, a hőmérséklet-ingadozások minimalizálásával, mely garantálja a nagyon nagy pontosságot a tömbös szikraforgácsolás során.  Az eredmény rendkívül precíz, bonyolult alkatrészek megmunkálása, ahol nincs lehetőség hibára. –tudtuk meg Szabó Gábortól, a GF Machining Solutions Magyarországi Fióktelepének vezetőjétől.

A kutatás-fejlesztés során figyelembe vették a hőmérséklet-ingadozások pontosságra gyakorolt hatásait, és elsajátították azokat az eltéréseket, amelyek összefüggésbe hozhatók a megmunkálási környezettel vagy magával a géppel. Az új gépek hőszabályzó rendszere páratlan pontosságot garantál még az ideálistól eltérő műhelyi körülmények között is. Rendezvényünkön bemutatjuk Önöknek a FORM X 400 berendezést, mely el van látva az elektródák és palettákra rögzített munkadarabok betöltésért felelős System 3R WPT1+ robottal. Megismerhetik továbbá azokat a szoftveres megoldásiankat, melyekkel lehetőség nyílik az automatizált rendszer vezérlésére is.

Huzalos szikraforgácsolás

Fedezze fel a korlátlan lehetőségeket a sebesség, rugalmasság és minőség terén az új AgieCharmilles CUT P Pro huzalos szikraforgácsoló gépeinknek köszönhetően.

Az AgieCharmilles CUT P Pro sorozat a mindössze néhány gramm tömegű sebészeti szerszám gyártásától a hattonnás öntőforma megmunkálásáig az autóipar számára lett kifejlesztve. Minden részletét úgy tervezték, hogy segítse a gyártókat üzleti lehetőségeik bővítésében. A megoldás új, csúcstechnológiás intelligens generátora (IPG) lehetővé teszi a precíziós alkatrész, valamint a szerszám-és formagyártók számára, hogy növeljék vágási teljesítményüket a kiváló pontosság és felületi érdesség megtartása mellett.

„A nyílt nap során többek között a közepes méretű CUT P 550 Pro gépét mutattuk be, amely gyakorlatilag minden elérhető opcióval fel van szerelve, beleértve a vékony huzalokat, aktív géphűtést, bemérőt és számos egyedülálló szoftveres technológiát.”

– Szabó Gábor, a GF Machining Solutions Magyarországi Fióktelepének vezetője

Mikron MILL E 800

A Mikron MILL E 3-tengelyes megmunkáló központjainak sorozata a GF Machining Solutions legújabb fejlesztése. A három különböző főorsóval és széles opcionális lehetőséggel elérhető gépek az egyszerűbb, 2,5D-s marástól egészen a formabetétek precíziós megmunkálásáig megfelelnek az elvárásoknak. Többek között a hőmérséklet kompenzáció, a saját gyártású Step Tec 20’000 1/perc nagy teljesítményű főorsó, a HSC filter, a 40 m/perc gyorsjárat, a főorsó terhelés felügyelet és a 7’000 kg-os géptömeg jellemzi azt a MILL E 800-as Mikron gépet, melyet a nyílt nap során megismerhetnek. Élő bemutatónk során nagy teljesítményű és nagy sebességű megmunkálást is prezentálunk SECO TOOLS szerszámokkal és szerszámbefogókkal.

Hirdetés

További cikkek a témában