Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Siemens technológiával szeli a habokat a vitorláscsapat

Hajójuk tervezésénél a Luna Rossa Prada Pirelli America’s Cup csapata a Siemens Xcelerator portfóliójára támaszkodik.

Az America’s Cup a világ egyik legextrémebb vitorlásversenye. A csapatok 90 km/h feletti sebességekkel szelik át a hullámokat a legfejlettebb hajókkal, hogy elhódítsák a világ legrégebbi vitorláskupáját. A győzelem érdekében minden mozdulatot a legapróbb részletekig tökéletesítettek és optimalizáltak.

A Luna Rossa Prada Pirelli America’s Cup csapata a Siemens Xcelerator szoftver- és szolgáltatásportfólióját alkalmazza a soron következő, 37. America’s Cup regattához készülő versenyhajója számos jellemzőjének tervezéséhez, szimulálásához és optimalizálásához.

A Siemens innovatív megoldásainak köszönhetően a csapat képes a hajó hidraulikai és folyadékdinamikai teljesítményének összes jellemzőjét megtervezni, elemezni és értékelni. A Simcenter™ STAR CCM+™ szoftver használatával például elemezhetők a hajótest, a siklószárnyak, a kormány és a vitorlák tulajdonságai, így láthatóvá válik, hogy az egyes felületek miként reagálnak a projekt paramétereinek változtatásaira.

A Siemens Xcelerator szoftver mint szolgáltatás magasfokú automatizálást biztosít, így a Luna Rossa Prada Pirelli csapat teljes mértékben képes kiaknázni a modern, nagyteljesítményű számítási (HPC, high-performance computing) klaszterek teljesítményét, és naponta több ezer szimulációt futtatva gyorsan elemezhetik az új konstrukciók jellemzőit különböző környezeti feltételek mellett, a nagy sebesség és a zord időjárási körülmények hatékonyabb kezelése érdekében.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában