Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

z

A körmös csodaszerszámai: a kerámia csiszolófejek

A kerámia csiszolófejek mind a manikűrösök, mind pedig a pedikűrösök közkedvelt és praktikus eszközei. A műköröm építése során is nagyon hasznosak lehetnek, sőt, még fogtechnikusok körében is elterjedt kellékek.

A kerámia egy kemény, ugyanakkor törékeny anyag, hőálló képessége nagyon magas és hosszan tartó élesség jellemzi. Maximálisan rezgésmentes a használata, és a munka közben sem melegszik.

Tartóssága az egyik legfontosabb erénye, így a hosszú élettartam miatt költséghatékony választás egy körmös számára. Rendkívül pontos és sokoldalú a kerámia csiszolófej, melynek széles választéka található a Csiszolofejek.hu kínálatában.

A kerámia csiszolófejek fajtái erősségük szerint

A karbid csiszolófejekhez hasonlóan a kerámiát is nagyjából ugyanolyan erősségekben kaphatjuk meg. A nagyon finomtól egészen a meglehetősen durva erősségig széles a paletta, összesen 7-féle létezik, ezek pedig a következők:

Nem minden típusból gyártanak mind a 7-féle erősséget, valamelyiknél ez teljesen indokolatlan, míg más típusoknál pedig szükség van rá.

Miért melegszik a kerámia csiszolófej?

A kerámia csiszolófejek melegedése nagyon csekély mértékű, így ha mégis azt tapasztalod, hogy a kelleténél jobban forrósodik, az a helytelen használat eredménye.

Elképzelhető, hogy túlságosan hosszú ideig hagytad a fejet a köröm egy bizonyos pontján. Ilyen esetben gyorsítani kell a tempón, hogy elkerüljük a további túlmelegedést.

Az is lehet, hogy túlzottan rányomtad a csiszolófejet a vendég körmére és a nagymértékű súrlódás következtében átmelegedett a köröm. Próbáld meg inkább apró lépésekben, több mozdulattal csiszolni a körmöt és ne egyszerre egy nagy felületet.

Előfordulhat, hogy már elkoptak a fogak, ami miatt lassabban és kevésbé hatékonyan tudsz dolgozni. Emiatt melegszik fel a gép, így ilyenkor már muszáj egy csiszolófej cserét eszközölni.

Hogy milyen időközönként szükséges a csere, az függ a használat módjától és típusától is, illetve attól, hogy milyen anyaggal dolgozol és mennyit.

Milyen munkákhoz használhatók a kerámia csiszolófejek?

Általánosságban elmondható, hogy mindenféle munkafolyamathoz alkalmazhatók a kerámia csiszolófejek. Műköröm építése, töltése során anyagleszedéshez, elvékonyításhoz, formázáshoz, rövidítéshez, géllakk eltávolításához, alulról történő anyagkireszeléshez használhatók.

Manikűr esetén a sáncok tisztításához, pedikűrözésnél pedig az elhalt bőr eltávolításához szokták alkalmazni.

A leggyakoribb a fehér kerámia csiszolófej, de kapható fekete, rózsaszín, kék, sárga és egyéb színekben is.

A kerámia csiszolófejek nem véletlenül nagy sikerűek a műkörmös, a manikűrös és a pedikűrös szakemberek körében is, hiszen magas minőségükkel emelik a munkánk színvonalát is.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés