Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Jelentősen növelhetik energiahatékonyságukat az adatközpontok

Teljes mértékben megújuló energiaforrásokra állítaná át adatközpontját a Terra Cloud, emellett jelentősen növelné energiahatékonyságát egy új folyadékhűtéses technológiával.

A többek között felhő- és szerverelhelyezési szolgáltatókat kínáló, ügyfeleinek 20-30 százalékos megtakarítást hozó céget a Schneider Electric támogatja zöld törekvései megvalósításában.

A Wortmann AG-hoz tartozó Terra Cloud egy rendkívül rugalmas és hibatűrő 5 MW-os adatközpontot üzemeltet az északnyugat-németországi Hüllhorstban. A cég létesítményei a felhőszolgáltatások és a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára kritikus fontosságú szolgáltatások széles skáláját nyújtják, beleértve a szerverelhelyezést, a tárhelyszolgáltatás, az infrastruktúra mint szolgáltatást (IaaS) és a szoftver mint szolgáltatást (SaaS), az adattárolást, a katasztrófa utáni helyreállítást (DR) és a biztonsági mentést.

A vállalat a Schneider Electric-kel folytatott stratégiai együttműködésnek köszönhetően a régió egyik leginkább energiahatékony szerverelhelyezésre szolgáló adatközpontját alakította ki, és az elmúlt tíz év során jelentősen megnőtt a kereslet a felhő- és hosztolt szolgáltatásai iránt. A jelenlegi helyzetben, amikor az energiaköltségek az egész régióban megugrottak, a vállalat elérkezettnek látta az időt, hogy a szerverelhelyezési szolgáltatásait igénybe vevő ügyfeleknek jellemzően 20-30 százalékos megtakarítást hozó adatközpontjában tovább növelje az üzemeltetési és energiahatékonyságot.

Ennek jegyében a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat kiterjeszti stratégiai partnerségét a Terra Clouddal, hogy támogassa Németország egyik legfontosabb regionális kolokációs adatközpont-üzemeltetőjét fenntarthatósági törekvései megvalósításában.

Még hatékonyabb és zöldebb

A nettó zéró kibocsátás elérésére vonatkozó stratégiája részeként a Terra Cloud arra készül, hogy 100%-ban megújuló energiára térjen át, amelyet szárazföldi szél- és naperőművekből tervez biztosítani, emellett pedig egy új, kísérleti projekt keretében tesztelni fog egy új folyadékhűtéses technológiát, hogy pontos képet alkothasson arról, hogy milyen energiahatékonysági és fenntarthatósági előnyöket kínál.

A legmagasabb szintű rugalmasság és hatékonyság biztosítása érdekében a Terra Cloud volt az első szerverelhelyezési szolgáltató Európában, amely a Schneider Electric lítium-ion akkumulátorokkal felszerelt Galaxy VL szünetmentes tápegységét (UPS) telepítette. A berendezés a szabadalmaztatott eConversion üzemmódot használva 99 százalékos hatékonyságot biztosít a rendelkezésre állás veszélyeztetése nélkül. A vállalat felújítja és újrahasznosítja az eszközöket az adatközpontjaiban, így a szerverek és infrastruktúra-elemek hosszabb ideig felhasználhatók.

Jelenleg a Terra Cloud a Schneider Electric EcoStruxure for Data Centers architektúráját használja a nagyobb hatékonyság érdekében. A komplex rendszer magában foglalja többek között az APC NetShelter SX rackszekrényeket és áramelosztókat, kis- és középfeszültségű kapcsolóberendezéseket, InRow és Uniflar hűtőberendezéseket, valamint az EcoStruxure IT Data Center Expert és Data Center Operations DCIM rendszert, integrált épületirányítási rendszerrel (BMS) a valós idejű információk és felügyelet érdekében.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában