Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

Kanadában terjeszkedik a magyar okosotthon-startup

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez.

Szarvas Péter alapító, a Chameleon igazgatótanácsa elnökének tájékoztatása szerint a disztribúciós megállapodás megkötését megelőzően, 2022 őszén végrehajtott tőkeemelés keretében   a cég 2 millió kanadai dollár értékű tőkebefektetést kapott. Az észak-amerikai terjeszkedést segítő lépéseket a cég alapítói, Biró Róbert és Szarvas Péter a HEPA kanadai partnerirodájával együtt dolgozták ki, és a HEPA budapesti központja is támogatta.

Az UpHome Access Control rendszer nyitott utat a kanadai piacra

A Chameleon Smart Home Nyrt. társasházak számára készült, saját fejlesztésű, UpHome nevű hardver- és szoftverrendszerét a kanadai partner disztribúciós hálózatán keresztül széles felhasználói kör ismerheti meg.

„Ez egy újabb történelmi lépés a Chameleon életében. A megállapodás aláírásával Kanadában új üzleti modellel jelentünk meg, előfizetéses formában tudjuk bevezetni az UpHome innovatív társasházi okosotthon rendszerét.”

– hangsúlyozta Szarvas Péter.

A Chameleon Kanadában a lakáshiányt jelentős ingatlanfejlesztésekkel ellensúlyozó helyi piac igényeinek megfelelően átalakított, társasházakra szabott biztonsági, kényelmi és energiatakarékossági megoldásokat kínál. A komplex társasházi beléptetőrendszer, az Access Control különböző jogosultsági szintekhez igazodva biztosít időzített hozzáférést az egyes lakásokhoz és közösségi terekhez, valamint szabályozza a lakók, a szolgáltatók és a csomagküldők beléptetését. A kizárólagos disztribúciós megállapodás révén ugyanakkor nem csupán a beléptetőrendszer, de az UpHome korábbi okosotthon-termékkínálata is elérhetővé válik Kanadában.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában