Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

3D lézercellák a TRUMPF kínálatában

Gyártócella – A TRUMPF a 3D lézermegmunkálás úttörőjeként a lézervágás és lézerhegesztés területén valamennyi igénynek megfelelő gyártócella családot kínál a TruLaser Cell 3000-estől a 8030-asig. – kezdi a gépcsalád bemutatását Molnár Zsolt, TRUMPF Hungary Kft. értékesítési csoportvezető – lézertechnika.

A TruLaserCell gépcsalád tagjai a kis- és közepes szériáktól egészen a nagyszériás gyártástól a kis-közepes és nagy méretű termékekig megoldást kínálnak a 3D lézervágás, 3D lézerhegesztés és a lézeres felrakóhegesztés területén.

TruLaser Cell 3000

A sokoldalú berendezés a prototípustól a nagy sorozatok gyártásáig minden téren kiemelkedő teljesítményt nyújt. A gépcsalád legkisebb tagja a kompakt és rendkívül precíz 5-tengelyes TruLaser Cell 3000 lézersugaras berendezés, mellyel 3D-ben és 2D-ben hegeszthet és vághat a felhasználó. Ezenfelül a 3D-lézergép a lézeres felrakóhegesztéshez is alkalmas (LMD). A sokoldalú berendezés a prototípustól a nagy sorozatok gyártásáig minden téren kiemelkedő teljesítményt nyújt, mely elsősorban a kis és közepes alkatrészek legjobb minőségű, gazdaságos lézermegmunkálására érvényes. Highspeed lézeres felrakóhegesztés is lehetséges vele forgásszimmetrikus alkatrészek esetén.

Vágásnál a vezérlésen már meglévő, a TRUMPF által optimalizált vágási paramétereket használja a legelterjedtebb lézertípusokhoz, anyagfajtákhoz és -vastagságokhoz. A TruLaser Cell 3000-et a TRUMPF által kifejlesztett felületen keresztül a Siemens 840D solutionline alapján egyedien és egyszerűen kezeli. A gép rendkívül dinamikus direkt lineáris hajtóművekkel van felszerelve. Ez gyors és precíz pozicionálást és majdnem kopásmentes munkát tesz lehetővé. A TruLaser Cell 3000 egyedülálló optikai rendszerrel rendelkezik a fókuszátmérő és a fókuszpozíció beállításához, nincs szükség az optika cseréjére. A mélyhegesztés, hővezető hegesztés, vastag és vékony lemezek vágása vagy lézeres felrakóhegesztés (LMD) megmunkálási feladattól függően változó leképezési arányok valósíthatók meg programvezérelten.

TruLaser Cell 5030

A TruLaser Cell 5030 az egyszerű és olcsó belépés a 3D és 2D lézerhegesztésbe és lézervágásba. Az alacsony óránkénti gépköltségeknek köszönhetően elsősorban kis és közepes sorozatméreteknél, valamint gyakori napi alkatrészcserénél ajánlott. A TruLaser Cell 5030 alacsony óránkénti költségével meggyőző választás. Egy energiahatékony és karbantartást alig igénylő TruDisk szilárdtestlézerrel, valamint a bevált TruLaser Cell-sorozatok számos funkciójával felszerelve a TruLaser Cell 5030 maximális rugalmasságot kínál vágásnál és hegesztésnél egyaránt.

A TruLaser Cell 5030 optimálisan a TRUMPF TruDisk diszklézerhez van kifejlesztve. A kiváló sugárminőség révén a szilárdtest lézer alkalmas a TruLaser Cell típusos vágási alkalmazásaihoz. A felhasználó profitálhat a jelentősen magasabb vágási sebességből és a nagyobb termelékenységből. A gép sérülései minimalizálhatóak a mágneses kuplunggal. A gép jellemzője az X-Blast technológia, és az ezzel összefüggő, a fúvóka és a lemez közötti nagyobb távolság, a nagyfokú folyamatbiztonság a 3D-alkatrész megmunkálás során. A szilárdtest lézerrel való üzemhez kifejlesztett 2 az 1-ben szál lehetővé teszi az egyetlen lézerfénykábellel való hegesztést és vágást. A két eljárás közötti váltás során csak a megmunkáló optikát kell kicserélni, a rendszervezérlés automatikusan becsatolja a lézersugarat.

TruLaser Cell 5030 Hotforming Edition

A TruLaser Cell 5030 Hotforming Edition ideális azon felhasználók számára, akik bővíteni szeretnék termelésüket, de még nem igénylik a legmagasabb szintű termelékenységet. A középkategóriás berendezés tartalmazza a TruLaser Cell 8030 legtöbb innovatív funkcióját, és dinamika, funkciók és robusztusság szempontjából felülmúlja a piacon jelen lévő hasonló termékeket. A TruLaser Cell 5030 Hotforming Edition kialakítása nemcsak kompakt, hanem rendkívül felhasználóbarát és ergonomikus is. A forgóváltó elölről és oldalról is könnyen hozzáférhető. A gép elrendezése rugalmasan konfigurálható, hogy a gyártócsarnok elrendezését az felhasználó igényei szerint lehessen megtervezni. Az X-Blast Nozzle vágófúvóka a hagyományos fúvókákkal ellentétben dupla sávszélességgel rendelkezik. Ezáltal növelhető a fúvóka munkatávolsága – a fúvókák lényegesen kevesebbszer ütköznek össze. Ezenfelül javul a folyamatstabilitás, amely növeli az alkatrészek minőségét.

TruLaser Cell 7040

Vágás, hegesztés vagy lézeres felrakóhegesztés: a moduláris felépítésű TruLaser Cell 7040 lézerrendszer rendkívüli rugalmasságának köszönhetően két- vagy háromdimenziós alkatrészek és csövek megmunkálására lett kifejlesztve. A legjobb gépdinamika, valamint a lebegő beszúrás a FastLine Cell-lel és a dinamikus vágási optika jelentősen csökkentik a megmunkálási időt. Nagyobb darabszámok esetén a kétállomásos üzemmel és a forgóváltóval kiegészítve a gépidővel párhuzamosan tud felrakni és leszedni. Az üvegrost kompozit műanyagból készült villámgyors elülső ajtó gondoskodik a mellékidők jelentős csökkentéséről és a munkatérhez való gyors hozzáférésről. Szükség szerint választhatók különböző méretű munkaterületek.

A kapcsolószekrények közvetlenül a géptestbe vannak integrálva, ezzel a TruLaser Cell 7040 fiber etalont teremt a kompaktság területén. A szilárdtest-lézerrel való üzemhez kifejlesztett 2 az 1-ben szál lehetővé teszi az egyetlen lézerfénykábellel történő hegesztést, vágást és lézeres felrakóhegesztést. A három eljárás közötti váltás során csak a megmunkáló optikát kell kicserélni, a rendszervezérlés automatikusan becsatolja a lézersugarat. Így a felhasználó nemcsak a legjobb megmunkálási eredményt éri el, hanem a berendezését is egyszerűbben kezelheti, és jelentősen több alkalmazást tud használni.

TruLaser Cell 8030

A második generációs TruLaser Cell 8030 új szintre emeli a meleg hengerelt alkatrészek háromdimenziós vágását. Az új fejlesztésnek és az optimalizált részleteknek köszönhetően a berendezés megnövelt termékbiztonságot nyújt a piacon elérhető legnagyobb termelékenység mellett. A TruLaser Cell 8030 felépítése nem csak kompakt, hanem rendkívül kezelőbarát és ergonomikus is. A forgóváltó mind elölről, mind oldalról jól hozzáférhető. A gép elrendezése rugalmasan konfigurálható.

Az X-Blast Nozzle vágófúvóka a hagyományos fúvókákkal ellentétben dupla sávszélességgel rendelkezik, ezáltal növelhető a fúvóka munkatávolsága – a fúvókák lényegesen kevesebbszer ütköznek össze. Ezenfelül javul a folyamatstabilitás, amely növeli az alkatrészek minőségét. A Dynamic Level 3 opcióval a TruLaser Cell 8030 még gyorsabb, komplex alkatrészek esetén akár 7%-kal csökkenthető a ciklusidő.

„A TRUMPF gödöllői központjában hamarosan megnyíló új bemutatóteremünkben számos gép mellett a TruLaser Cell gépcsalád népszerű változata a TruLaser Cell 3000 is élőben kipróbálható lesz.”

– Molnár Zsolt, TRUMPF Hungary Kft. értékesítési csoportvezető – lézertechnika

www.trumpf.com


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában