Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

Szoftveres fuvar- és útvonaltervezés

Keresi a módját, hogyan javítsa fuvar- és útvonaltervezési folyamatát? Úgy érzi, hogy időt és erőforrást pazarol a nem hatékony tervezésre és logisztikára? Megértjük, hogy ez mennyire frusztráló lehet. A hatékony kiszállítás garantálása kulcsfontosságú a magas színvonalú szállítási szolgáltatás nyújtásában, miközben a lehető legnagyobb nyereséget is meg kell őrizni. A lokáció alapú útvonaltervező szoftverünk segítségével a lehető legjobb szolgáltatást nyújthatjuk Önnek, az egyszerűbb feladatoktól az integrált rendszerekig számíthat ránk. Olvasson tovább, hogy többet megtudjon arról, hogyan segíthet megoldásunk!

Digitális transzformáció a logisztikában – fuvarszervezés- és útvonaltervezés szoftverrel

Dinamikusan fejlődő világunkban az élet minden területén egyre hatékonyabb és gyorsabb megoldásokra, szolgáltatásokra van szükség, az idő és energia rendkívül felértékelődött. A technológia alapjaiban változtatja meg a csomagok mozgását, az emberek közlekedését, a gyárak és irodák működését a világban, a prediktív elemzéstől kezdve az autonóm járművekig és a robotikáig.

Hiába ábrándozunk a jövő önvezető kamionjairól, amikor ma még manuálisan dolgozunk föl olyan adatokat, melyeket a számítógépek pontosan és gyorsan elvégeznének akár emberi beavatkozás nélkül. GLI Solutions technológiai háttere ezekre az új kihívásokra kínál megoldást.

Célunk, hogy az új kihívásokra és megváltozott körülményekre reagálva innovatív, valós idejű, lokáció alapú fejlesztéseket végezzünk. Projektjeinkben a tér és valós idejű adatok elemzése, beltéri pozícionálás, szenzortechnológia, közlekedési rendszerek, továbbá prediktív funkciók nyernek teret. Kiemelt fontosságú fejlesztési irányaink a multimodális városi közlekedés optimalizációja, okos infrastruktúrák térinformatikai támogatása és a logisztikai folyamatok digitalizációja.

Talán közhelyesnek vagy klisének tűnik, de igaz, hogy a mesterséges intelligencia forradalmasítja a logisztika világát.

Az első lépés a logisztikai folyamat optimalizációja felé az eszközök és szállítmányok digitális összekapcsolása, ami lehetővé teszi a vállalaton belül a tevékenységek megértését, vizualizációját és elemzését. A következő lépés az összes érintett fél számára biztosított átláthatóság megteremtése, hogy a szállítmányok helyét és státuszát mindenkor követni lehessen.

A térben és időben is ideális szállítási útvonal, továbbá a megfelelő gépjárműtípus kiválasztása révén biztosítható, hogy az áruk a kívánt időben és energiahatékonyan megérkezzenek a célállomásra. Az optimális útvonal kiválasztása során nemcsak a térbeli és időbeli távolsággal, hanem az útdíjakkal, aktuális közlekedési adottságokkal, a termék egyedi jellemzőivel vagy a várható üzemanyagfogyasztással is számolni kell.

A sikeres fuvarszervezés menete a fuvarozás tényleges lépésein túlmenően magában foglalja a folyamatos adatelemzést és kommunikációt. Ehhez szükség van az adatok megosztására egységes rendszerben, így minden fél láthatja a szállítmányok helyét és állapotát (hőmérséklet, sérülések, úton töltött idő…stb.).

Ehhez precíz logisztikára van szükség, amit a modern információs technológia – például egy jól kiválasztott fuvarszervező program – megkönnyít, továbbá rengeteg fáradtságot, fejfájást és időt spórol meg.

Fuvarszervezés optimalizálása lokáció alapon

Hogy milyen hozzávalók szükségesek?

Végy egy digitális platformot, add hozzá a súlykorlátozásokat, közlekedési információkat, behajtási szabályokat, időkapukat, ízlés szerint fűszerezd a telephelyeiddel, kapacitás adatokkal, gépjármű típusokkal, fuvarköltség információkkal, termék jellemzőkkel, végül töltsd fel a megrendelésekkel. A beépített algoritmus segítségével pillanatok alatt elkészül a napi rendeléseknek megfelelő fuvarterv, valamint a szállítási útvonal, melyet szükség esetén rugalmasan módosíthatsz, sőt a statisztikai modul segítségével eredményeidet vizualizáltan áttekintheted.

Mit kínálunk?

A hatékony kiszállítás garantálása kulcsfontosságú a magas színvonalú szállítási szolgáltatás nyújtásában, miközben a lehető legnagyobb nyereséget is meg kell őrizni.

És bár a “hatékony” szó a szállítási sebesség növelését jelenti, nem ez az egyetlen szempont, kiemelt fontosságú, hogy minden sofőr optimális útvonalakat használjon, minden egyes megálló a lehető legrövidebb idő alatt teljesüljön, és a szállítmányok oda kerüljenek, ahová szánták őket.

A fuvartervezési feladatokhoz javasoljuk web-alapú útvonaltervező szoftverünk használatát. Ez a „generic” szoftver megoldásunk csökkenti a szállítási költségeket és egyszerűsíti az áruk kézbesítését. Optimális útvonalakat generál gépjárműtípusonként, mellyel elvégezheti napi fuvarszervezési feladatait. A szoftver algoritmusok segítségével gyorsan elemzi az egyes útvonalakat, figyelembe véve a súly- és behajtási korlátozásokat, a távolságot és a kalkulált útvonalat, útdíjat, időt, kilométert térképen is megjeleníti. A szoftver segítségével maximalizálni tudja az elvégzett megrendelések számát, miközben csökkenti a költségeket és útdíjat, távolságot, időt optimalizál, továbbá az ügyfelek elégedettsége szempontjából is előnyös, mivel biztosítja, hogy a járművezetők tervezetten elérjék a célállomást.

A komplexebb megoldást keresőknek kínáljuk az egyedi folyamatokra testreszabott prémium szoftver megoldásunkat, mely egy olyan folyamatoptimalizáló és fuvarszervező alkalmazás, amely egy térképi platform is egyben, benne Magyarország és Európa navigációs térképi adatbázisával. Erre épülve kínál fuvartervezés-és szervezés, adatkapcsolat, statisztika, nyomon követés szoftver komponenseket, amelyek a megrendeléstől a kiszállításig támogatják a munkafolyamatok hatékony elvégzését.

Az alkalmazás kiegészül időkapu modullal, így elkerülhető a rakodásra érkező gépjárművek feltorlódása, csökken a dolgozók túlterhelése, kiszámíthatóvá és előre tervezetté válik a ki -és bepakolás folyamata és a ráfordított idő.

A rendszer alkalmas arra, hogy bővítés esetén további funkciók épüljenek bele, egyéb társrendszerekkel integrálódjon (pl.: vállalatirányítási rendszer), oda adatokat publikáljon, vagy használjon fel, ezzel segítve a felhasználó napi munkáját. A GLI Solutions fuvarszervező megoldása használható belföldi- és nemzetközi fuvarszervezésre egyaránt. Helyi megoldásunk alapja Magyarország térképünk, globális megoldáshoz partnerséget veszünk igénybe

A fuvarszervezés optimalizálása jelentős költségmegtakarítást, időbeli hatékonyságot, illetve elégedettebb ügyfeleket eredményez.

A logisztika időalapú eszközként alkalmazva hozzájárul a nyereségességhez, növekedéshez és tartós versenyelőnyt biztosít vállalkozásod számára. Válaszd a GLI Solutions által fejlesztett fuvartervező alkalmazások egyikét.

További információ:

web: www.gli-solutions.com
email: info@gli-solutions.com
tel: +36706342794

 


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában