Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Jelentős fejlesztés mellett döntött a Siemens

2 milliárd euróból fejleszti gyártókapacitásait a német technológiai vállalat.

Tovább erősíti gyártási és innovációs kapacitását a Siemens. A növekedés fenntartását célzó, globális beruházási program keretében high-tech gyárat létesítenek Szingapúrban, új innovációs laborok jönnek létre, valamint bővítik a felhasználókat segítő oktatási hálózatot is.

A gyártókapacitások megerősítését a Siemens Európában kezdte: bővítenek a csehországi Trutnov, valamint az ipar 4.0 technológia zászlóshajójának tekinthető németországi Ambergnél lévő üzemben is, de az amerikai és ázsiai piacokon szintén. A szingapúri üzem felépítése mellett a kínai Csengdu-ban működő digitális gyárat tovább skálázzák, illetve Shenzhenben K+F központot hoznak létre.

A mostani bejelentéstől függetlenül K+F tevékenységeit is erősíti a vállalat: az idei évben várhatóan 0,5 milliárd euróval többet, azaz 6 milliárd eurót fog költeni a szimuláció, a mesterséges intelligencia és a teljesítményelektronika fejlesztését egyaránt célzó feladatokra. Hangsúlyt helyez a Siemens a kooperációkra is: a német cég nemrég közölte, hogy a Microsoft-tal partnerségben, a ChatGPT segítségével felgyorsítja az ipari alkalmazásokhoz szükséges kódok megírását, valamint az NVIDIA-val közösen ipari metaverzumot épít, mellyel tovább gyorsítható a gyárak és infrastruktúrák tervezése, felépítése, és tovább optimalizálható ezek működtetése.

A Siemens digitalizációra és fenntarthatóságra összpontosító stratégiáját a piac is visszaigazolja: rendre bővülő megrendelésállományról számol be a vállalat. Legutóbbi negyedéves gyorsjelentésében például 14%-os árbevétel-növekményről riportolt, megrendeléseket 23,6 milliárd euró értékben regisztrált, így a rendelési backlog (teljesítendő megrendelések) összege elérte a 105 milliárd eurót.

A Siemens-csoport ez alapján ismét megemelte éves előrejelzését: az üzleti év egészére immár 9-11% közötti árbevétel-növekedést vár.

A vállalatcsoport világszerte 316 ezer főt foglalkoztat.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában