Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Szintet lépett a német Bosch

Hidrogén-üzemanyagcellák sorozatgyártása kezdődött el a Bosch stuttgart-feuerbachi üzemében.

A gyártás megkezdését a hidrogéntechnológiában vállalt részesedés növelésével indokolták. Első ügyfelük a Nikola Corporation, amely még ebben az évben hidrogén-üzemanyagcellás elektromos teherautókat visz az amerikai piacra.

A hidrogéngazdaságban nagy a kereslet a Bosch autóipari szakértelmére, a közlemény szerint rajtuk kívül az egész világon kevesen képesek üzemanyagcellák sorozatgyártására. A cég 2026-ig a csaknem 2,5 milliárd eurót fektet hidrogéntechnológiákba, és kétszer ennyi bevétellel számol belőle 2030-ig.

A vállalat hangsúlyozta, hogy

“a hidrogén hozzásegítheti a Földet a klímasemlegességhez,”

ezért a Bosch elnöke az európai döntéshozóknak is a hidrogéntermelés felgyorsítását, a hidrogénelosztó infrastruktúra kiépítését javasolta. A cég maga is számos felhasználási lehetőséget vizsgál, és készen áll arra, hogy az autóipari tapasztalatait a lehető legszélesebb körben alkalmazza a hidrogéngazdaságban.

A hidrogénmotor mindent tud, amit a dízel, miközben szén-dioxid-semleges, és a már ismert fejlesztési és gyártástechnológiák több mint 90 százalékban felhasználhatók hozzá – hangsúlyozták.

Forrás: Infostart


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában