Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Újabb energiaelosztási megbízásokat nyert el a Siemens

Két helyszínen, a Budai Várban és Debrecenben, összesen 22 újgenerációs légmegszakítóval felszerelt elektromos kapcsolóberendezést telepítenek.

A volt Magyar Királyi Pénzügyminisztérium Szentháromság téri épületének felújítása jelenleg is zajlik. A látványos homlokzat- és tetőrekonstrukció mellett a korszerű irodák számos innovatív, energetikai megoldást rejtenek majd a felszín alatt. Ezek közé tartozik tizenhárom, kommunikációval és méréssel ellátott légmegszakító készülék, amelyek közvetlenül csatlakoznak a fejlett energiamonitoring rendszerhez.

A WHB Csoport kivitelezésében megvalósuló Siemens-technológia lehetőséget teremt az épület energiafogyasztásának fejlett mérésére, kimutathatóak lesznek az az ebben bekövetkezett trendek, változások, valamint könnyebben meghatározhatóvá válik az irodaterület energiafogyasztása is.

A KNX épületautomatikai rendszerhez kapcsolódó villamosberendezések helyszíni telepítése a következő hónapokban várható.

Iparban is helyt áll

Szintén hamarosan várható a Semcorp Csoport épülő debreceni gyárában a Siemens által biztosított középfeszültségű berendezések, transzformátorok, tokozott sínek üzembe helyezése. Továbbá a WHB Elektro Kft.-n keresztül biztosított komplex Siemens-megoldások közé tartozik a kisfeszültségű elosztók telepítése, kilenc légmegszakító készülékkel.

Ezek a friss sorozatból kikerülő megszakítók alacsony meghibásodási rátával rendelkeznek, átlagos gyakorlati élettartamuk – használattól függően – eléri a 30 évet. Üzemeltetésük és karbantartásuk könnyű, mindössze évente egyszeri ellenőrzést igényelnek. A kisfeszültségű kapcsolóberendezések központi elemeként megbízhatóan védik az épületek, infrastruktúrák és ipari létesítmények villamos fogyasztóit a rövid- és földzárlatok vagy a túlterhelési hibák okozta károktól, továbbá megfelelnek az összes kisfeszültségű energiaelosztási követelménynek a digitális környezetekben. Támogatják a szoftveralapú tervezést és kivitelezést, a digitális tesztelést és felügyeletet, valamint az automatizálási és IoT-rendszerekbe való zökkenőmentes integrációt, miközben frissítések most először teljes mértékben digitálisan végezhetők el.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában