Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Digitalizáció

MI-t használó szoftverrobotot mutatott be a KINCSINFO

VISZ (Vezető Informatikusok Szervezete) INFOGOLF’23 konferenciáján a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) keretein belül fejlesztett, a KINCSINFO és a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet (Rényi Intézet) közös applikációját és egy speciális, mesterséges intelligenciával támogatott szoftverrobotot mutatott be Fenyvesi Nóra, a KINCSINFO és a MILAB szakmai projektvezetője.

VISZ (Magyarországi Vezető Informatikusok Szervezete, a hazai vállalatok és állami szervezetek informatikai vezetőiből álló közösség) INFOGOLF’23 konferenciáján a KINCSINFO és a Nemzeti Laboratórium (MILAB) színeiben Fenyvesi Nóra szakmai projektvezető mutatta be 2023. augusztus 30-án a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézettel közösen továbbfejlesztett teszt applikációját és egy speciális a Magyar Államkincstár Lakossági Szolgáltatások területén működő mesterséges intelligenciával támogatott szoftverrobotját.

A Magyar Államkincstárban képződött közel 100 milliós nagyságrendű képi állomány klasszifikációját és dokumentummá összefűzését követően az eredményeket egy applikáción keresztül publikálták a szakértők felé, ezzel tovább gyorsítva a digitális ügyintézés sebességét, majd ezt az applikációt a felhasználók tapasztalatait figyelembe véve fejlesztették tovább. Ezen tapasztalatok összefoglalása után az előadás második felében a RINA (webes alapú, EU által fejlesztett szoftveralkalmazás, amely az elektronikus adatcseréhez csatlakozott országok illetékes intézményei közötti elektronikus kapcsolattartásra szolgál, nemcsak a nyugdíj, hanem valamennyi társadalombiztosítási ügyben) szoftverrobot mesterséges intelligencia által szabályozott időzíthetőségéről esett szó röviden.

Az eseményen egy pódiumbeszélgetés keretein belül – Fenyvesi Nóra (KINCSINFO, MILAB), Kubányi Péter (Team Leader, Hungary, Lenovo) és Varga Péter (ügyvezető igazgató, MOL Campus) részvételével – beszéltek többek között a MILAB projektben szereplő személyes adatok szigorú kezelésről, a hasonló digitalizációs projektek; az okos városok, épületek fejlesztéseiről, a kapcsolódó kihívásokról és a mesterséges intelligencia biztonságos használatának fontosságáról is.

www.sztaki.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában