Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Oktatás

Drónképzés a Széchenyi István Egyetemen

Tartalékosokat is oktattak az intézmény szakemberei!

A győri Széchenyi István Egyetem jelentős szereplője a hazai drónkutatásnak és -fejlesztésnek. Az intézmény a hallgatók magas színvonalú oktatása mellett korszerű szolgáltatások révén bővíti a térség társadalmi, gazdasági szereplőinek ismereteit is.

A Széchenyi István Egyetem meghatározó szerepet vállal a magyar drónkutatásban. Fejlesztéseit a fenntarthatóság szolgálatában, de a piaci igényeknek megfelelően végzi. Kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége mellett a képzésben is markánsan jelenik meg a dróntechnológia és annak felhasználási lehetőségei. A drónirányító és -adatelemző képzésben hallgatóit, míg a különböző szervezeteknek, vállalkozásoknak kínált szolgáltatásokkal a térség szakembereinek elméleti és gyakorlati ismereteit bővíti.

„Legutóbbi képzésünket a Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) Győr-Moson-Sopron vármegyei szervezete kérésére tartottuk meg. A tartalékosok rövid elméleti oktatást követően az egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán kaptak gyakorlati képzést a drónok működéséről, irányításáról és alkalmazási területeiről. A feladatok között nemcsak a drónok általános beüzemelése és kezelése, hanem különböző manőverek végrehajtása, objektumok biztonságos megközelítése is szerepelt. Az oktatásról nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, így várhatóan a jövőben folytatódik az együttműködés. Célunk, hogy az egyetem laborjai által nyújtott szolgálatásokhoz hasonlóan drónképzésünk is könnyen hozzáférhetővé, igénybe vehetővé váljon a társadalmi és a gazdasági szereplők számára”

– fogalmazott Takács Olivér, az egyetem Digitális Fejlesztési Központjának munkatársa.

Dr. Pozsgay Péter, a MATASZ Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke kiemelte: fontos ismeretekkel gazdagodtak a képzésen részt vevő tartalékosok.

„Szövetségünk – amely egyben a Honvédelmi Minisztérium civil szervezete – egyfajta hidat képez a hadsereg és a civil társadalom között. A jelenleg is zajló orosz–ukrán háború tanulságait levonva fontosnak tartjuk, hogy a korszerű technika és a civil célú drónok használatának ismereteivel ruházzuk fel tartalékos egységeinket, akik ezáltal kellő kompetenciával, felkészültséggel rendelkezhetnek. A Széchenyi-egyetem speciális, gyakorlatorientált képzést szervezett, amelyen főleg tartalékos lövészkatonák vettek részt. A program során a különféle objektumok megtalálásán volt a hangsúly, amelyre a felderítés során kulcsfontosságú szerep hárul. A tartalékosok a program végén fontos információkkal és a drónok kezeléséhez elengedhetetlen, alapvető ismeretekkel gazdagodtak. A győri intézmény által biztosított képzés nagy sikert aratott a résztvevők között, és a rengeteg pozitív visszajelzést látva a jövőben is hasonló együttműködésre törekszünk”

– fejtette ki dr. Pozsgay Péter.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában