Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Oktatás

A Széchenyi István Egyetem közreműködésével indul technikusképzés Budapesten

A Széchenyi István Egyetem az ország legkiválóbb középiskoláival működik együtt.

A partnerek száma tovább bővült a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Fáy András Technikumával, ahol okleveles alternatív járműhajtási technikusképzés indul a győri egyetemmel közösen a következő tanévtől. Az erről szóló megállapodást a felek január 23-án írták alá a fővárosi intézményben.

A technikusi képzések jól szolgálják a középiskola és a felsőoktatás közti könnyebb átjárhatóságot. Hozzájárulnak ahhoz is, hogy a fiatalok olyan kompetenciákat és készségeket sajátítsanak el, amelyek segítségével az egyetemen, illetve szakmájukban egyaránt sikeresek lehessenek. Az okleveles technikusként végzők számára az adott egyetem meghatározott képzésén való továbbtanulás esetén akár 30 kreditpont elismertetésére is lehetőség nyílik.

A Széchenyi István Egyetem számos iskolával működik együtt a technikusképzés területén, Győrben és az ország több pontján. Az intézmény célja, hogy a középiskolák legjobbjaival lépjen partnerségre.  A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Fáy András Technikummal kötött legújabb megállapodásnak köszönhetően a fővárosi iskola kínálata az okleveles alternatív járműhajtási technikusképzéssel bővül.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk ebben az együttműködésben, amiért hálásak vagyunk az ágazatirányító Kulturális és Innovációs Minisztériumnak. Arra törekszünk, hogy egyenes utat és életpályát mutassunk minél több fiatal számára a továbbtanulásra a Széchenyi-egyetemen. A technikum diákjait gyakorlatorientált képzések várják intézményünkben, ahol modern, nemzetközi környezetben tudják elsajátítani a szükséges ismereteket, kiemelkedő szolgáltatási színvonal mellett. Ezen felül egyedülálló ipari kapcsolatok és világszínvonalú hallgatói csapataink – például a SZEnergy, az Arrabona Racing Team és a SZEngine – garantálják hallgatóink szakmai sikerét”

hangsúlyozta dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese az aláíráson.

Dr. Zántó Edina, a technikum igazgatója kiemelte, hogy az okleveles technikusképzéssel a középiskola régi álma vált valóra, ami remek lehetőséget jelent az intézményben tanulóknak.

„Arra törekszünk, hogy diákjainknak a lehető legjobb oktatást és szakmai képzést biztosítsuk, s új partnerségünk ezt fejleszti tovább. A legjobbakkal működünk együtt, hisz a járműmérnöki irány útja egyértelműen a Széchenyi István Egyetemre vezet”

– tette hozzá.

Az együttműködési megállapodást dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, dr. Varga Csaba, a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum kancellárja, dr. Horváth Béla, a centrum főigazgatója, valamint dr. Zántó Edina, a középiskola igazgatója látták el kézjegyükkel.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában