Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

Új napelemparkot helyeztek üzembe a Hödlmayrnél Győrben

Új napelemparkot helyezett üzembe a Hödlmayr Győrben, ami a járműlogisztikai vállalat következtesen végrehajtott fenntarthatósági stratégiájának újabb állomása.

A beruházás következtében az éves áramfelhasználás 35 százalékát megújuló energiaforrásokból tudják fedezni, és éves szinten 60 tonnával csökkentik a széndioxid-kibocsátást.

„Összesen 374 napelemet helyeztünk el a Szérűskert úti telephelyünkön található ′A′ épület tetején, ami 901 négyzetméternyi napelemnek felel meg” – mondta el Iván György, a Hödlmayr Magyarország Kft. ügyvezetője. „A projekt megvalósítása mögött 18 havi munka rejlik, amely két hónapnyi építést, valamint rengeteg adminisztrációt és bürokráciát rejt magában. Annál inkább örvendetes, hogy napelemrendszerünk végre megkezdheti működését. Hatalmas köszönet illet minden olyan résztvevőt, aki hozzájárult ahhoz, hogy letehessük ezt a rendkívül fontos mérföldkövet”

– tette hozzá az ügyvezető.

A napelemrendszer üzembe helyezése és a vállalati irodaépületek fűtésrendszerének korszerűsítése két olyan alapvető intézkedés, amelyek a Hödlmayr környezeti mérlegének javítását szolgálják.  2030-ig minden raktárépület széndioxid-kibocsátásmentesen kell működjön. Ezen célkitűzés megvalósításának egyik legfontosabb elemét képezik a napelemrendszerek. Jelenleg három napelempark üzemel a nemzetközi Hödlmayr-csoport telephelyein. 2024 első negyedévében az ausztriai Schwertbergben egy újabb 6 MWp kapacitású napelem-együttes kezdi meg működését, és további projektek előkészítése is folyamatban van.

A Hödlmayr fenntarthatósági célkitűzéseinek részleteiről itt érhetők el információk: https://www.hoedlmayr.com/hu/fenntarthatosag/attekintes


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában