Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Egyéb

Ötödször is a Bosch a legsportosabb vállalat

Folytatódik a sportsiker-széria: a Bosch ötödik alkalommal végzett első helyen a Fut a cég országos megmérettetésen, ezzel ismét kivívta a legsportosabb hazai vállalatnak járó címet.

A Budapest Sportiroda versenyén, mely kifejezetten a munkahelyi közösségeket célozza, a Bosch sportolói közel 14 ezer kilométert futottak, 3500 kilométert kerékpároztak és több mint 400 kilométert úsztak. Ezzel a cég nemcsak a nagyvállalatok kategóriában, hanem a teljes mezőnyt tekintve is a dobogó legfelső fokára került.

A vállalati sport új dimenziója: kimagasló eredmények a 2000 fős Bosch-sportközösségtől

Az újabb győzelem a Bosch 10 éve alakult, mára 2000 főt számláló budapesti sportközösségének köszönhető, melynek tagjai rendszeres mozgással tesznek az egészségesebb mindennapokért.

A vállalaton belül működő 50 különböző sport-, kulturális, és szabadidős programot, valamint versenynevezéseket egy közel 50 fős önkéntes csapat koordinálja.

„Büszke vagyok a kollégáim teljesítményére, hiszek abban, hogy egymást motiválva lehetünk igazán eredményesek a sportban is. A legaktívabb ismét a Bosch futóközössége volt: amellett, hogy évről évre nő a megtett kilométerek száma, új rekord is született, hiszen kollégáink több mint 1200 alkalommal neveztek versenyekre 2023-ban”

– mondta el Popa Victor, a Robert Bosch Kft. innovációért felelős csoportvezetője, a Bosch sportközösségének vezetője.

A Bosch minden telephelyén, így Budapest mellett Hatvanban, Miskolcon, Makláron és Egerben is ösztönzi munkavállalóit a rendszeres mozgásra.

Motiváló sportközösségben még könnyebb az életmódváltás

„A rendszeres sport jól látszik a munkatársak egészségi állapotán. A tudatosság a kulcs: ha elhatároztuk, hogy egészségesebben szeretnénk élni, néhány egyszerűen beépíthető gyakorlattal már nagy változást érhetünk el. Ez már általában a következő szűrővizsgálat során is látható javulást eredményez, hosszú távon pedig számtalan betegség kockázatát csökkenti”

– mondta el dr. Ficzere Ferenc, a Bosch Medical Center igazgatója.

5 egyszerű szokás az egészséges mindennapokért a Bosch Medical Centertől

  1. Mozogjunk legalább 150 percet hetente! Szakmai ajánlások szerint 150 perc közepes intenzitású mozgásra van szükség az egészségünk megóvásához, az ülőmunka negatív hatásainak ellensúlyozásához. Ez azt jelenti, hogy ha naponta 20 percet szánunk a mozgásra, már sokat tettünk magunkért.
  2. Aludjunk legalább napi 7 órát! Az alvás jelentőségét hajlamosak vagyunk alulbecsülni, pedig az egészséges mindennapok alapfeltétele. A rendszeres sporttal javíthatjuk alvásminőségünket is.
  3. Étkezzünk tudatosan! Ne kínozzuk magunkat szigorú diétákkal, de figyeljünk arra, hogy inkább minőségi, változatos tápanyagokban gazdag élelmiszereket válasszunk; és a mértékletesség fontos.
  4. Járjunk rendszeres ellenőrzésre, szűrővizsgálatokra! Az egészségmegőrzés fontos pillére a rendszeres orvosi szűrővizsgálat, hogy a betegségek kialakulását megelőzzük vagy a már kialakult betegségek káros hatását mérsékeljük. Ez visszajelzést jelent számunkra arra vonatkozóan is, hogy szükséges-e még változtatnunk életmódunkon.
  5. Csatlakozzunk sportközösségekhez! A közösségi programokban való részvétel, a hasonló célokért küzdő társak megtalálása nemcsak a mindennapjainkra van pozitív hatással. Az életmódváltás is sokkal könnyebb egy motiváló csapatban, például egy munkahelyi sportközösségben.

Bosch: a sporttal mindenki nyer

A fizikai aktivitás nemcsak a szervezet működésére, hanem a szellemi teljesítményre is pozitívan hat. A rendszeres sport segít fenntartani a mentális fittséget, javítja a kreativitást, növeli az energiaszintet és csökkenti a stresszt. A közös sportolás erősíti a munkatársak közötti kapcsolatot, együttműködést, amelynek fontos szerepe van a csapatmunkán alapuló projektekben is.

Magyarország egyik legnagyobb munkaadója, a Bosch szerint a munkavállalók egészsége és jólléte alapvető fontosságú a vállalat sikere szempontjából. Vállalati kultúrájának fontos pillére a munkatársak folyamatos fejlődésének támogatása mellett a rugalmas és kiegyensúlyozott munkakörnyezet megteremtése.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában