Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Az év leginnovatívabb célgépei

Nevezés – A negyedik Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2024-ben három kategóriában várja a pályázó gépgyártó vállalatokat: idén a szakmai zsűri általános ipari célgépek, élelmiszeripari célgépek, vegyipari célgépek területéről választja ki a legkiemelkedőbb innovációkat.

A június 28-án átadásra kerülő “AZ ÉV CÉLGÉPE 2024” díjakért 2024. április 16-ig várják a nevezéseket. A kezdeményezés nem csak győzteseket keres, hanem lehetőséget ad a bemutatkozásra, a szélesebb piac elérésére a teljes gépgyártó szektor számára, hiszen a Nagydíj 3 éve alatt számos ipari sikertörténet született. A korábbi évek pályamunkáiból pedig bárki válogathat a gepedvanhozza.hu weboldalon, akinek célgépre van szüksége.

A nevezés online felületen keresztül történik

A pályázói űrlap kitöltése pár percet vesz igénybe, de a pályázat bemutatása is könnyedén elvégezhető. Annak, aki célgépeket tervez és gyárt, minden a rendelkezésére áll ahhoz, hogy a pályázati adatlapot rövid idő kitöltse. A nyilvánosság számára néhány, a géppel kapcsolatos kérdésre kell válaszolni, míg a zsűri a gép részletesebb bemutatását vizsgálja majd, amelyekhez a megfelelő képi anyagot ugyanarra a felületre lehet feltölteni.

Bemutatkozási lehetőség

Nagyon jó azt látni, hogy egyre több fiatal mérnökcsapat ad be pályázatot, megnőtt az érdeklődés a Nagydíj iránt a köreikben. Ez két dolgot üzen számunkra: az informatikához kapcsolódás, az ipar 4.0 gondolatai, a robotizáció, a szenzorika és az automatizálás a legtöbb projektben megjelenik, tehát készek vagyunk világszínvonalú gépeket gyártani. Ez ráadásul jó visszacsatolás a felsőoktatás számára, hogy olyan szakembereket tudnak képezni, akik tudásukkal és kreativitásukkal megállják a helyüket a hivatásukban – tette hozzá dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke. Kiemelte továbbá, hogy a verseny marketing hatása is kedvező, hiszen volt olyan pályázó, akinek a gépére már a díj átadása előtt is számos megrendelés érkezett, hiszen a Nagydíj online felülete bárki számára elérhető és használható, akinek célgépre van szüksége.

Jövőbemutató láthatóság

Biztos vagyok abban, hogy a jó megbízásokat azok a gépgyártók nyerik el, akik jól kommunikálják képességeiket és elérhetőek a megrendelők számára, tehát azok, akik láthatóak. – mondja el Sipos Sándor, a Nagydíj ötletgazdája. – A versenynek nagyon fontos küldetése van: előtérbe helyezi a kiváló iparicélgép tervezőket és gyártókat, és bemutatja őket az ipari termelőknek, azaz a gépeik, a munkáik lehetséges megrendelőinek. A másodlagos cél pedig szintén nagyon fontos: lehetséges szinergiák, konzorciumok formálódásának elősegítése a résztvevő gépgyártók között. Ami nem megy egyedül, azt csináljuk meg közösen, mert összeadva a tudásunkat, az erőinket, többek vagyunk. Ezt a szemléletet kívánjuk átadni a pályázó résztvevőknek. A fentiek érdekében a díjátadón, a Gépész Szalon eseményen ipari termelő vállalatok döntéshozói találkoznak a termelésüket biztosító berendezések előállítóival, amelyet networking folyamattal katalizálunk.


A Nagydíj további információi, gépei és eseményei, valamint a pályázat részletei a gepedvanhozza.hu weboldalon érhetők el. Pályázni 2024. április 16-ig lehet.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában