Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Biztonságtechnika

ProClick szerszámövek – egyetlen kattintás a mobil munkavégzés megkönnyítésére

Ismerős az alábbi helyzet? Megérkezel a munkavégzés helyére, gyorsan kiemeled az polcrendszeredből a szükséges eszközöket, összekészíted a munkaanyagokat. De hova tudod tenni az összes szerszámot és egyéb anyagot? A BOXX-ok és kofferek mellett sokan szeretik a nadrágzsebüket is használni az apróságok tárolására – a feleségük és a mosógép legnagyobb örömére! Pedig létezik ennél egyszerűbb, kényelmesebb, jobb megoldás is!

ProClick rendszerrel a Sortimo kényelmes és ergonomikus tárolási lehetőséget kínál a szerszámok és egyéb anyagok tárolására.

Miért praktikusabb a ProClick szerszámöv hagyományos társainál?

Először is, a ProClick szerszámtáskák teljes mértékben illeszkednek a Sortimo Ecosystem rendszerébe, azaz kompatibilisek a többi Sortimo által kínált termékkel: az SR5 polcrendszerrel, BOXX-okkal, AutoAssitanttal és természetesen a ProClick szerszámövvel és szerszámosládával. Egyetlen mozdulattal rákattinthatók ezekre az elemekre, majd ugyanilyen könnyen el is távolíthatóak. Ennek köszönhetően a szerszámtartó táskák gyorsan lecserélhetőek az épp aktuális munkafázisnak megfelelően, anélkül, hogy a szerszámtartó övet le kellene venni.

A Sortimo ügyvezető igazgatójával Reinhold Braunnal beszélgettünk erről a nagyszerű termékcsaládról.

Honnan jött az ötlet, hogy szerszámos övek is kerüljenek a Sortimo portfóliójába?

Cégünk célja, hogy ügyfeleit teljeskörűen kiszolgálja, lehető leghatékonyabbá és legkényelmesebbé tegye a munkavégzést, így teljesen logikus lépés volt egy, a mobil, járműtől távol végzett munkát is megkönnyítő termékcsalád kifejlesztése. Az eredeti úgynevezett „puha tárolási lehetőségek” néven futó ötletből jutottunk el a közvetlenül testre helyezhető szállítási lehetőségek megalkotásáig. Ennek eredményeként egy teljesen új termékkört hoztunk létre a Sortimon belül, természetesen a piacon már korábban is jelen lévő, jól ismert és tapasztalt partnereinkkel együttműködve.

Kezdettől fogva világos volt számunkra, hogy a termékeinknek rugalmasnak és robusztusnak kell lenniük, ezért csak rendkívül tartós anyagokkal dolgozhatunk. Mivel mi alapvetően fémek megmunkálásával foglalkozunk, ezért most új, speciális szakértelemmel rendelkező textilipari szakemberek segítségét kértük, hogy kiválaszthassunk az ideális alapanyagokat.

Hogyan született meg a ProClick elnevezés?

A termékcsalád egyes egységei két lényeges alkatrésznek -a ProClick rögzítő adapternek és horognak – köszönhetően illeszkednek egymáshoz. Amikor a szerszámtáskát a tartóba akasztják egy kattanás hallatszik – ebből a hangból született meg a „Click” szó. Ezzel a „kattintással” végtelen lehetőség nyílik meg a felhasználó számára. A rendszer sokoldalósága és a Sortimo által garantált magas minőség adja a „Pro”-t, a professzionális eredményt.

A termék fejlesztésekor mely célcsoportra, iparágra koncentráltak elsősorban? 

Szerszámöveket már évek óta használnak, különösen az asztalos, ács és tetőfedő szakmákban. Ebből a szempontból maga a szerszámöv ötlete nem újdonság. Ami egyedülállóvá teszi a ProClick rendszert az egyrészt a szerszámtartó táskák egyszerű használta, övre helyezhetősége, cserélhetősége akár viselés közben is. Másrészt a Sortimo rendszerével való teljes kompatibilitás, ami egyedivé teszi a piacon. Így minden szakma és iparág számára érdekes és hasznos termék lehet. Nem számít, hogy valaki elektronikával foglalkozik, tetőfedő vagy asztalos, professzionálisan vagy csak hobbiként űzi ezt a tevékenységet, a ProClick rugalmas felhasználási módjainak köszönhetően mindenki megtalálhatja a neki való szettet.

Milyen előnyöket kínál ez a termékcsalád a mindennapi munkavégzés során?

A termékfejlesztés során több felmérést is végeztünk partnereink körében. Felmértük a mozgásszabadság, a biztonság, a rendszerek közötti kompatibilitás, a rend és az ergonómia fontosságát. Kutatásaink eredményei azt mutatták, hogy a szakemberek legfontosabb előnynek a termék által biztosított mozgásszabadságot tartják.  A megkérdezettek 72%-a számára fontos, hogy munka közben szabad maradhasson a keze, de a szükséges eszközök mindig kéznél legyenek. Nagy könnyebbségnek tartják, hogy szerszámaikat és a fogyóeszközöket nem kell a zsebükben tárolni, de testükre rögzítve mindig könnyen hozzáférhetőek maradnak. Válaszadóink 69%-a nyilatkozta, hogy jelentős hozzáadott értéknek tartja a rendszerek közötti kompatibilitást. A ProClick szerszámostáskák kényelmesen rögzíthetőek a Sortimo járműberendezéseihez, BOXXaihoz vagy a szerszámosládához, így könnyen és biztonságosan szállíthatóak a felhasználási helyükre.

A szabad mozgás és a rendszerkompatibilitás mellett természetesen a biztonság kérdése is nagyon fontos. A rakományrögzítés specialistájaként a biztonság az egyik legfontosabb szempont a Sortimo fejlesztéseinél. A professzionális munkavégzés során partnereink mindig bízhatnak abban, hogy az általunk kínált eszközök teljes mértékben megbízhatóak és biztonságos munkavégzést garantálnak. A ProClick szerszámtáskákba integrált rozsdamentes acél kampók biztosítják a fix kapcsolatot akár a szerszámövhöz akár a kisteherautó állványrendszeréhez szeretnénk rögzíteni. Ez -amellett, hogy a jogszabályok szerint előírt biztonságos szállítást segíti – különösen fontos azon szakemberek számára, akik munkájuk során nagy magasságban, például létrán, állványon, háztetőn dolgoznak.

Ha már szóba került: miért kampók kerültek a rendszerbe és nem más alternatív megoldások, például mágnesek?

A ProClick termékcsalád fejlesztésekor szinte minden lehetséges rögzítési megoldás felmerült mágnesektől a horgokig, több prototípust is teszteltünk. Végül a ProSafe rendszerrel való kompatibilitás lett a döntő szempont: A ProClick táskák minden függőleges ProSafe sínre felakaszthatóak, ezzel is elősegítve a munka hatékonyságát, segítve a szerszámtáskák szállítását műhelyből a járműbe, járműtől a munkavégzés helyére. A raktárban, műhelyben összekészített szerszámtáskák biztonságban szállíthatóak akár az SR5 állványrendszer oldalprofilján, akár a Globelyst4 ProSafe oszlopain. A helyszínen pedig egyetlen gyors és egyszerű mozdulattal felpattinthatóak a szerszámövre. A visszajelzések szerint ez a rendszerkompatibilitás rendkívül hatékonyan optimalizálja és leegyszerűsíti partnereink munkafolyamatait.

Ezek szerint a ProClick rögzítő adatper kulcsfontosságú eleme a rendszernek?

Igen, mondhatni ez az egész rendszer szíve. Ez az adapter az összekötő elem a szerszámtartó táska és az öv között. Ennek köszönhető az az egyedi termékelőny, hogy a ProClick szerszámöv használatakor a táska egy mozdulattal fel és lecsatolható, anélkül, hogy az övet le kéne venni. Célunk ezzel is az volt, hogy tovább egyszerűsíthessük ügyfeleink napi munkáját. Ilyen apró dolgok is nagy változásokat tudnak hozni, hiszen egy külső munkaterületen végzett hektikus munka során nem sok idő jut a különböző segédeszközök rendezgetésére.

Van esetleg olyan trükk, amely segítségével még jobban ki lehet használni a ProClick rendszer előnyeit?

A ProClick rendszer sokoldalúságának köszönhetően rengeteg apróság van, amellyel még tovább növelhető a munkavégzés hatékonysága. Csak néhány példát mondanék:

Elsőként, javaslom, hogy a szerszámtartó táskákat előre készítsék össze. Az egyszerre használt, vagy összetartozó szerszámok, munkaeszközök legyenek együtt. Rengeteg időt meg lehet takarítani azzal, ha csak elő kell venni az adott munkafolyamatra szabott szerszámkészletet, majd szükség esetén egyetlen mozdulattal le lehet cserélni egy másik szettre. Egyébként a megkérdezett ProClick-felhasználók körülbelül hetede tartja nagyon hasznosnak ezt a „trükköt”.

Másik, sokat által kedvelt és kihasznált apróság az L-es szerszámtáska elején található kis zseb, amely a Sortimo betétdobozának méretéhez igazodik. Ennek segítségével a fogyóeszközöknek, például anyáknak, csavaroknak biztos helyük van, nem kallódnak el a szerszámtáskában, mégis könnyen hozzáférhetőek. Az effajta alapanyagokat előre be lehet készíteni egy 1x1es vagy 1x2es méretű betétdobozba. Így mindig szétválogatva, szortírozva lehet őket a BOXXokban vagy szerszámostáskában tárolni. Szükség esetén pedig csak ki kell venni a használni kívánt betétdobozt, majd a folyamat végén egyszerűen visszatenni a helyére.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés