Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Oktatás

MOL – Óbudai Egyetem együttműködési megállapodás

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MOL és az Óbudai Egyetem június 10-én.

A felek számára kiemelten fontos, hogy az egyetem oktatási keretrendszerének kialakításában együttműködjenek, így erősítve a vállalat és az egyetem közötti kapcsolatot, valamint így hasznosítva az üzleti életből érkező közvetlen tapasztalatokat.

A stratégiai megállapodás célja, hogy az egyetem szakképzett utánpótlást biztosítson a MOL számára, és több területen is tudományos támogatást nyújtson a vállalat tevékenységhez. A felek olyan területeken fognak együttműködni, mint a kooperatív képzés, a duális képzés és az ipari projektek integrálása az informatikai, villamosmérnöki és gépészmérnöki képzésbe.

„Az Óbudai Egyetem és a MOL közös nyelvet beszél, és ez az innováció nyelve. Szeretnék bevonni a MOL-t az egyetem széles körű innovációs folyamataiba. Emellett kiemelt célunk a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztésében való aktív részvétel, továbbá a hallgatók munkaerő-piaci versenyképességének javítása. Terveink szerint a cég szakemberei számára rövid távú képzéseket is biztosítunk majd az egyetemünkön, így erősítve tovább a két fél közötti kapcsolatot”

– fogalmazott Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora.

A felek megállapodása értemében közös kutatások fognak megvalósulni a jövőben, valamint duális és kooperatív képzések is elindulnak, így bővítve a hallgatók elméleti és gyakorlati ismereteit.

Az aláíráson a MOL-t Bán Zoltán, a MOL Magyarország HR igazgatója és Dr. Kelemen Béla, a MOL Működés Kiválósági igazgatója képviselte.

„Magyarországon már több felsőoktatási intézménnyel kötöttünk stratégiai megállapodást és nagy öröm számomra, hogy most már az Óbudai Egyetem is a kiemelt partnereink között szerepel. Szeretnénk segítséget nyújtani az egyetemnek a képzési programjuk fejlesztésében, hogy azok a legújabb technológiai trendeket kövessék. Az együttműködést terveink szerint kiterjesztjük tantárgyak megtartására a mérnök-képzés különböző szaktárgyainak keretében, valamint elkövetkező években együttműködési területeink tartalmát közösen bővítjük. Ehhez az együttműködéshez elengedhetetlen a folyamatos párbeszéd és visszajelzés mindkét fél részéről.”

 – mondta el Bán Zoltán, a MOL Magyarország HR igazgatója.

„A közös munka során terveink között szerepel az aktív részvételünk biztosítása a jövő szakemberképzésében és az ipari igények becsatornázása az egyetemi oktatásba” 

– fogalmazott Dr. Kelemen Béla Működés Kiválósági Igazgató.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában