Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Vállalatirányítás

A Wavin bezárja a Zsámbékon található gyártóüzemét

A Wavin, az Orbia Building & Infrastructure üzletága bejelentette, hogy bezárja a Zsámbékon található gyártóüzemét.

A termelést 2024 október végéig lengyelországi és csehországi üzemekbe helyezik át. A bezárás az Orbia Building & Infrastructure azon stratégiáját tükrözi, amelynek célja a csoportszintű, még hatékonyabb eszközkihasználás, illetve a gyártási folyamatok leegyszerűsítése.

A Magyarországon piacvezető Wavin több mint 200 hazai építőipari partnerrel működik együtt. Jövőbe illeszkedő termékeit, mint például az esővíz szikkasztó rendszerek, felületfűtési és hűtési megoldások, valamint a városi zöld infrastruktúrát támogató innovációkat számos állami, önkormányzati, vállalati és magánprojektbe építették már be.

A Wavin továbbra is szilárdan elkötelezett a magyar piac és ügyfelei mellett, ezért Magyarországon a jövőben is erős ügyfélközpontú jelenlétet fog fenntartani, tanácsadási és értékesítési szolgáltatásokkal. A más telephelyek által szállított termékeket Magyarországon fogják tárolni, ami megkönnyíti az elosztást. Ez a helyi ügyfélközpontú jelenlét erősítésével együtt hozzájárul ahhoz, hogy az Orbia B&I meg tudjon felelni a jövő kihívásainak és fenntartható növekedésre képes vállalat legyen. A Wavin célkitűzését követve folytatja az egészséges, fenntartható környezet építését, valamint a klímaváltozásnak ellenálló városok kialakításának támogatását Magyarországon, és továbbra is az állami, önkormányzati, vállalati és magánprojektek megbízható partnere marad.

A Wavin a törvényi előírásokon túlmenően hosszabb felmondási idővel, pénzügyi juttatásokkal és új munkahely keresésében segítve támogatja az elbocsátásban érintett munkavállalókat.

A kapcsolódó szociális partnerek is tájékoztatást kaptak a tervezett bezárásról és a következő lépésekről. A véglegesítésre a szokásos konzultációs folyamatot követően kerül sor.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában