Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Újgenerációs robotok és a szórakozás új dimenziója

A KUKA legújabb termékeivel és egy robotalapú hullámvasút szimulátorral érkezik a 2019-es Ipar Napjai – Mach-Tech kiállításra.

A robotok nem csak hegeszteni, csavarozni és raklapozni tudnak:

a KUKA Hungária Kft. az ipari robotok széleskörű alkalmazási területeit fogja bemutatni a 2019. május 14-17. között megrendezésre kerülő Ipar Napjai – Mach-Tech kiállításon, ahol az eddigieknél nagyobb standterületen összesen 246 m2-en várja az érdeklődőket, a Hungexpo G pavilonjában. A kiállítás látogatói Magyarországon első alkalommal, a Mach-Tech-en találkozhatnak a KUKA robotok legújabb generációival: az új QUANTEC-2-vel és az Agilus 2-vel (203F stand). Ipari robotjain túl a KUKA a kiállításra hozza az első olyan robotot, amely utasok szállítására kapott engedélyt –  a KUKA Coaster utazásszimulációs rendszert, amellyel a közönség a szórakozás új dimenzióját élheti át (303A stand).

A KUKA Coaster egy hattengelyes ipari robot, amelyen a karjára rögzített gondolában két ember fér el.

Az utasoknak szabadon programozható mozgáskombinációkat kínál, így nagysebességű, akciódús meneteket garantál vad pörgésekkel, merész hurkokkal és látványos forgómozgásokkal. Az utas soha nem tudhatja, mire számítson a következő pillanatban. Ennek oka, hogy a hagyományos hullámvasutakkal ellentétben, ahol a pálya vonala sejteni engedi a kocsi következő mozdulatát, a KUKA Coaster folyamatosan meglepi utasait újabb, váratlan kanyarokkal és forgásokkal. A robot hat szabadságfoka maximális manőverezési lehetőséget és háromdimenziós élményt biztosít. A hozzá illő, tematikus háttérrel körbevett, hang- és fényeffektusokkal megerősített KUKA Coaster már évek óta vonzza a tömegeket a vidámparkokban, családi szórakoztató központokban és nagyméretű tematikus parkokban. Most eljött az idő, hogy a magyar közönség előtt is bemutatkozzon.

QUANTEC-2: a KR QUANTEC új generációját fejlesztések széles skálájával optimalizálták.

A karcsúbb moduláris rendszernek köszönhetően például a szállítási idők jelentősen csökkennek. A megújított dizájn alacsonyabb teljes bekerülési költséget (TCO) eredményez, mivel a korábbi karbantartási feladatok egy része kiiktatásra került. A KR QUANTEC karbantartása is egyszerűbbé válik: a leállási idők és karbantartási követelmények minimálisra mérséklődtek az új kábel- és áramellátó rendszer koncepciójával, valamint az alkatrészek számának csökkentésével (kulcsszó: optimalizált moduláris rendszer). Az új KR QUANTEC tehát még jobb rendelkezésre állást és gyorsabb üzembe állítást kínál.

AGILUS-2: az AGILUS robotcsalád legújabb generációja, ahol az energialánc, a mastering és robotkar is fejlesztésen esett át.

KR AGILUS lenyűgöz a sokoldalúságával, amely újfajta alkalmazási területeket tesz lehetővé. Mindegy, hogy a talajra, a mennyezetre vagy a falra van felszerelve – az integrált energia-ellátásnak és a bevált KR C4 compact vezérlésnek köszönhetően igen kis térben biztosít igen nagy pontosságot. Az újfajta automatizálási koncepciókat a safe robot funkció teszi lehetővé. És legyen bár szó tisztatéri alkalmasságról, a robbanásveszélyes helyekről, higiénikus céloknak alkalmas formatervezésről vagy fröccsenő víz elleni védelemről: a KR AGILUS minden kivitelben mindig precíz és gyors.

Regisztráljon ingyenesen még most és találkozzon a KUKA csapatával a MachTech-Ipar Napjain 2019-ben is!

Hirdetés

További cikkek a témában