Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

3D nyomtatás szabadkézzel

A szabadkézi 3D nyomtatás önmagában már nem lenne szenzáció, ám most végre lehetőségünk van eldönteni, alapanyagként rezet, bronzot vagy fát használjunk.

A 3Doodler ‒ a szabadkézi nyomtatás egyik legismertebb képviselője – kicsit tovább gondolta a varázstollait és egy új variációt fejlesztett ki. A 3Doodler PRO több fronton is lekörözve elődeit, a professzionális eszközök közé lépett. Ez nem csoda, hiszen használat közben a 8 adagolási sebesség mellett akár az olvasztási hőmérsékletet is szabályozhatjuk 100-250 oC között. Emellett a hűtés is állítható, így engedve szabadjára a különböző felhasználási területeket. A beállítási lehetőségeket egy monokróm LCD kijelzőn jeleníti meg a kis eszköz.

Az igazán zseniális a tollban, hogy a megszokott alapanyagok mellett speciálisakat is alkalmazhatunk, mint például fémet, fát, nylont vagy akár polikarbonátot. Az eddigi tapasztalatok alapján a kis nyomtató nagyon jól működik és akár hosszabb idejű használat közben sem kell túlmelegedésre számítani.

A 3Doodler PRO sokkal profibb kinézetet is kölcsönöz magának, mint elődei, de ez a karbonszálas borításnak köszönhető. Továbbá az ABS, PLA és FLEXY anyagok mellett már fa, réz és bronz ötvözetekkel is meg lehet tölteni a nyomtatót. A 250 dollártól már kapható nyomtató toll zseniális dolgok megvalósítására alkalmas, csak az alapanyagok színválasztéka sajnos egyelőre nagyon silány.

Forrás: https://itcafe.hu/hir/3doodlerpro.html

Hirdetés

További cikkek a témában