Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

3D technológia

3D-n nyomtatná alvázait a Peugeot

Stratégiai partnerségre lépett a PSA csoport a világ első nyomtatott szuperautója, a Blade gyártójával.

A Divergent 3D 2015 nyarán robbant be a köztudatba 3D nyomtatással készült szuperautójával, a Blade-del. Azóta több modellt, köztük egy motorkerékpárt is készített az amerikai startup cég.

peugeot_divergent_2A Divergent 3D által kidolgozott technológia forradalmi lehetőséget hordoz az autóiparban. A cég által gyártott alváz 90%-kal könnyebb, mint a jelenleg elterjedt módszerekkel készült átlagautóké.

A Divergent 3D olcsó szilícium-alumíniumból nyomtatott csomópontokat kombinál össze lézerrel vágott, szintén olcsó szénszál csövekkel. A moduláris darabok kézi összeszerelése csak percekig tart, a végeredmény erős, ugyanakkor nagyon könnyű szerkezet. Az összeszerelő platform sokféle autómodellre alkalmazható. Mivel nem tervspecifikus, nem kell újraprogramozni stb. Ha bármit is változtatnak a terven, a változás szoftver-, és nem eszközszinten történik.

A francia PSA konszern figyelmét is felkeltette a fejlesztés, és stratégiai partneri szerződést kötött a Divergent 3D-vel. A két vállalat ezentúl kölcsönösen használja egymás erőforrásait, technológiáit és szakértelmét. A Peugeot szélesebb skálán, a szuperautókon és a luxusmodelleken kívül is alkalmazhatja, tesztelheti a Divergent 3D innovatív megoldásait. A francia cég terve, hogy javítson járművei szerkezetén, könnyebbé és biztonságosabbá téve őket. A PSA csoport meggyőződése, hogy az együttműködéssel az autóipar első számú innovátorává válnak.

Forrás: energiaoldal.hu

Kép forrása: www.divergent3d.com

Hirdetés

További cikkek a témában