Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Mazak DONE-IN-ONE – 5-tengelyes megmunkálás egy lépésben

Sokféle ipari szektor gyártási folyamataiban rendkívül fontos cél, hogy a kis tételszámú különféle munkadarabok is hatékonyan megmunkálhatóak legyenek. Ennek egyik legjobb megoldása a Mazak DONE-IN-ONE technológiája, az (egy lépéses) megmunkálás.

A DONE-IN-ONE (egy lépéses) koncepció a nyersanyag bevitelétől a végső megmunkálásig minden megmunkálási folyamatot magába foglal- egyetlen gépben. Ez által lehetővé teszi a gyártás átfutási idejének csökkentését, a megmunkálás pontosságának növelését, a hely igény és a kezdeti költségek csökkentését, az alacsonyabb üzemeltetési költségeket, a kezelővel szembeni követelmények csökkentését és a munka környezet javítását. Ezek eredményeként a koncepció nem csak gördülékenyebbé teszi a gyártást, hanem a folyamat általános irányítását is javítja.

Az 5-tengelyes megmunkálás a kezelhető alkatrész mérete és alakja szempontjából korlátlan lehetőségeket biztosít. Az „5-tengelyes” kifejezés az irányok számát jelenti, amelyekben a szerszámkés mozogni képes. Az 5-tengelyes megmunkáló központokban a szerszámkés az X,Y és Z lineáris tengelyek mentén mozog, valamint az A és B tengelyek körül forog, a munkadarab bármilyen irányból történő megközelítésekor. Más szóval, egyetlen beállításban öt oldalról képes megmunkálni az alkatrészt.

Az egy lépéses megmunkálási technológia népszerű képviselője a Mazak VARIAXIS i gép sorozata, melynek gépei többszörösen bonyolult felületeket megmunkáló, 5-tengelyt egyidejűleg vezérlő megmunkáló központok.

A legújabb generációs VARIAXIS i500 megmunkáló központ több felület megmunkálására képes, és alacsonyabb megmunkálási időt, kiemelkedő pontosságot és páratlanul ergonomikus kialakítást kínál felhasználói számára.

A VARIAXIS kiemelkedő teljesítményét egy 12000 1/perc fordulatszámú, 22kW-os főorsó és mindössze 4,5 másodperces szerszámcsere biztosítja. A nagy munkaterületű (akár 500 mm-es átmérőjű alkatrészek megmunkálására alkalmas) gép kiemelkedő teljesítményt kínál az 5-tengelyes megmunkálás elvégzésére.

A Magyarországon kiállított VARIAXIS i500-as modell a rendkívül könnyű kezelhetőséget biztosító SmoothX vezérlővel van ellátva, amely egy 19”-os érintőképernyővel működtethető, így elődjéhez képest 38%-kal kevesebb billentyű-leütéssel teszi lehetővé a program megadását működés közben. A legújabb generációs, nagy sebességű szervo meghajtóból és motorból álló csomagnak köszönhetően a gyártási ciklusidők is radikálisan alacsonyabbak: akár 540 m/perc sebesség is elérhető, ami négyszeres növekedést jelent az előd modell vezérléséhez képest.

Ismerje meg a Mazak gyártási technológiák előnyeit a soron következő szakmai nyílt napokon, a Mazak magyarországi technológiai központjában, ahol több kiállított géptípus mellett, a VARIAXIS i500-as modelljét és a SmoothX vezérlő működését is személyesen megtekintheti.

 

Mazak Nyílt Napok: 2017. április 10.- 12.-ig

Mazak Technológiai Központ, 2038 Sóskút, Bánki Donát utca 1.

Amennyiben szeretne részt venni nyílt napjainkon, kérjük regisztráljon weboldalunkon:

www.mazakeu.hu/open

Forrás: www.mazakeu.hu

Hirdetés

További cikkek a témában