Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

CAD/CAM/PLM

Zökkenőmentes gyártási folyamatok

Első helyen a hatékonyság, de nem feledkezhetünk meg a tervezési élményről sem: az Eplan Harness proD 2.6 verziója olyan intuitív 3D/2D szoftver, amely a vezetékezés és a kábelköteg tervezés minden modern követelményének megfelel.

cad_cam728x90banner

Az új funkciók közé tartozik a gyártási előírások frissítése, amely a „nailboard” mellett a huzalozási rajzokat is tartalmazza. A kábelek méretezése szintén automatizált. Az előre kiszámolt vezetékhosszokhoz igény szerint intuitív módon alakíthatók ki a kábelutak. A mechnanikai és a villamos tervezés között igazi csapatmunka hozható létre, nyílt interfészekkel.

CAD/CAM/PLM 1

Az Eplan Harness proD szoftver segítségével az előre kiszámolt vezetékhosszokhoz igény szerint intuitív módon alakíthatók ki a kábelutak. A tervezés során pontosan jelenik meg a vezetékek aktuális, valamint kívánt hosszúsága, így a felhasználók egy pillanat alatt felismerhetik a kábelek optimális elvezetésének lehetőségeit.

A mechanikai és villamos kapcsolási rajzokra támaszkodva intuitív módon tervezhetők meg a kábelkötegek az EPLAN Harness ProD legújab verziójában.  A következő lépés az így létrehozott adatok a gyártás számára történő továbbítása. Komoly fejlesztések történtek ezen a téren is: integrálódtak a 2D/3D tervezési környezetből automatikusan származtatott és a méretezési pontokat, valamint a csatlakozások helyét kijelölő 2D huzalozási rajzok. Ez a fejlesztés automatikus méretezést tesz lehetővé, ami értékes időt takarít meg a tervezés során és garantálja pontos végeredményeket. A tervezés során meghatározhatók a csupaszolási hosszok és a vezetékek bevonatai is, amelyek azután a gyártási rajzokon is feltüntethetők. A felhasználók így gyorsan és átfogóan tekinthetik át egyes projektjeiket.

A kábelhosszok meghatározása

A kábelköteg-tervező szoftverek általában megfelelő eszközök a vezetékhosszak egyszerű kiszámítására. Az Eplan Harness proD 2.6-os verziójában ez most fordítva is működik: a felhasználók előre rögzíthetik a kívánt hosszúságot – példának okáért antennakábeleket. A tervezési folyamat során az aktuális, valamint a célzott hosszok pontosan ábrázolásra kerülnek, így a felhasználók egy pillanat alatt felismerhetik a kábelek optimális elvezetésének lehetőségeit. Ez a megoldás lehetővé teszi a lehetséges variációk számának csökkentését, ami egyszerre jelent költségmegtakarítást a raktározás és a gyártás során. Az újabb funkciók lehetővé teszik az egyes elemek csoportosítását, valamint az alkatrészszámok kábelezési egységekhez történő hozzárendelését, aminek segítségével átfogóbb projekt áttekintés hozható létre.

Optimális integráció

Az Eplan Platformhoz történő kapcsolási lehetőség, valamint az MCAD és ECAD rendszerek felé kialakított nyitottság folyamatos munkafolyamatot tesz lehetővé a villamos és gépészmérnöki tervezés között. Egy másik fontos újítás, hogy az Eplan projektek közvetlenül átvihetők a kábelköteg-tervező szoftverbe. A megoldás nem csak emiatt fontos: az Eplan Platform központi alkatrészadat-menedzsmentje támogatja az integrált adattárolást, a felhasználóknak tehát csak egyetlen rendszerben kell kezelniük a törzsadatokat. Ez integrált munkafolyamatot hoz létre a kábelköteg-tervezéstől a kapcsolási rajzok létrehozásán át a gyártásig. Az integrált adatok egyszerű használata a gyors és hatékony munkavégzés egyik legfőbb záloga a tervezéstől egészen a gyártásig.

cad_cam_wire_drawings

Integrálásra kerültek a 2D/3D tervezési környezetből automatikusan származtatott és a méretezési pontok, valamint a sorkapcsok helyét kijelölő 2D huzalozási rajzok.

 

EPLAN Software & Service

Az EPLAN Software & Service a világ egyik vezető konfigurációs és mechatronikai szoftvermegoldásokat fejlesztő vállalata, amely a tervezési és szerelési folyamatok optimalizálásában segíti ügyfeleit. Az ERP és PLM/PDM rendszerekhez készített sztenderd, illetve testreszabott interfészek biztosítják az adatkonzisztenciát a termékfejlesztés, a megrendelések feldolgozása és a gyártás során. A tervezés és gyártás világában elért sikerek kulcsa a következetes ügyfélközpontúság, a globális támogatási képesség, az innovatív fejlesztések, valamint az interfészek létrehozásában megszerzett szakértelem. Globális vállalatként az EPLAN világszerte több mint 45.000 ügyfelet és 120.000 megoldást támogat a kiváló termékminőség és a maximális hatékonyság által.

Az 1984-ben alapított EPLAN a Friedhelm Loh Grouphoz tartozik, amely világszerte 18 gyáregységgel és 78 nemzetközi leányvállalattal rendelkezik. A cégcsoport több mint 11.500 alkalmazottat foglalkoztat és 2015-ben árbevétele elérte a 2,2 Mrd. eurót. A családi tulajdonban lévő vállalat 2016-ban sorozatban nyolcadszor nyerte el a „Legjobb német munkahelynek” járó elismerést. A Deutschland Test and Focus Money tanulmány alapján a Friedhelm Loh Group a „Legjobb szakoktatónak” járó elismerést is megkapta.

www.eplan.de, www.friedhelm-loh-group.com

Hirdetés

További cikkek a témában