Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Walter Maschinenbau új telephelyen

A Walter s.r.o. Csehországban lévő kuřimi kibővített gyáregységének ünnepélyes megnyitójára márciusban került sor, számos meghívott vendég jelenlétében. A 6 millió Eurós beruházással megvalósított új épület-együttes egy új összeszerelő üzemet, 2500 m2-es logisztikai központot, és egy kelet-európai vevők számára kialakított külön demoközpontot foglal magában. Az üzem kapacitásának növelésén túl, az összeszerelés és a logisztika legmodernebb technikával történő támogatása volt a fejlesztés célja.

Drago Sukalovský, Kuřim polgármestere beszédjében külön kitért arra, hogy a Walter 20 éves jelenléte egy igazi sikertörténet, ami az egész régiót fejleszti, és az ország egyik jelenetős gépipari központjává tette.

Jürgen Schock a Walter Maschinenbau GmbH. vezérigazgatója pedig a megnyitón kifejtette, hogyan vált ez a gyáregység egy egyszerű-gépek összeszerelésére létrehozott kis üzemből, az egyik legmodernebb nagyüzemmé, mely a legösszetettebb gép-rendszerek előállítására is képes, kimagasló gyártási-, összeszerelési- és logisztikai- teljesítménnyel.

Stephan Nell a United Grinding (a Walter anyavállalatának) vezérigazgatója kihangsúlyozta, hogy milyen fontos szerepet tölt be ez a cseh régió az esetleges jövőbeni fejlesztésekben is, nagymértékben köszönhetően a helyi munkaerő és a helyi beszállítók hozzáállásának.

Franz Dettling, a Walter s.r.o., ügyvezetője kitért az új épület termelés-orientált mivoltára emellett külön köszönetet mondott a dolgozók türelméért és rugalmasságáért, amit az építkezés alatt tanúsítottak, mivel a termelés folyamatosan ment a munkálatok ideje alatt is.

1996-óta készülnek gépek Kuřimban a tübingeni székhelyű Walter Maschinenbau GmbH. számára. Először a WALTER szerszámköszörű-gépei készültek itt, később bekerült a programba a CNC-mérőgépek gyártása is. A 2,3 milliárd Eurós forgalmú Körber Csoport alá tartozó United Grinding csoportba lépéssel más csoporttagok számára is készít alkatrészeket az üzem. 2014-ben a WALTER 8 millió Eurót fektetett be új megmunkáló-gépekbe, automata paletta-rendszerekbe, köszörűgépekbe, és nagy mérőgépekbe. A kuřimi telephely modern épületeiben, színvonalas irodák, és kantin is kialakításra került.

www.walter-machines.com

Fotó:

Hivatalos megnyitó Kuřim-ban, balról: Julia Schäfer, az építkezés projekt-menedzsere; Franz Dettling, a Walter s.r.o.ügyvezetője; Jürgen Schock, a Walter Maschinenbau GmbH vezérigazgatója; Drago Sukalovský, Kuřim polgármestere; Stephan Nell, a UNITED GRINDING Group vezérigazgatója; Gerhard Riester, a Walter Maschinenbau GmbH termelési igazgatója; és Daniel Makovský, építész

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában