Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Fakuma 2017 – Arburg

Fakuma 2017 – A digitális átalakulás és a negyedik ipari forradalom keretében egyre nagyobb lendületet kap a digitális megoldások gyártási folyamatba integrálása.

Az Arburg a fröccsöntőgépektől az intelligens gyárakig több mint 30 év tapasztalattal rendelkezik a hálózatban működő és rugalmasan automatizált gyártási tevékenységek területén. A cég mindent képes biztosítani, amire egy “intelligens” fröccsöntővállalatnak szüksége van ahhoz, hogy fokozza az értéknövekedést, a gyártás hatékonyságát és a folyamatok megbízhatóságát. A Fakuma 2017-en első ízben mutatták be gyakorlati példaként a “rugalmas feszítőszíjakat”; ezeket az ügyfelek igényei szerint fröccsöntésről fröccsöntésre gyártják különböző méretekben és színekben, különböző záróelemekkel. Az Arburg szintén bemutatta a távoli karbantartóeszközét és az olyan új modulokat tartalmazó ALS rendszert, amely a mobil karbantartást felügyeli.

“A Fakuma 2017-en okos kulcsrakész rendszereket mutatunk be, amely többféle változatban, ugyanakkor költséghatékonyan és nagy mennyiségben képes gyártani” – magyarázta Heinz Gaub, az Arburg technológiai és mérnöki ügyvezető igazgatója. “Az elasztikus feszítőszíjak praktikus példáján keresztül mutatjuk be, hogyan lehet az ügyfelek kívánságait online integrálni a folyamatos fröccsöntési folyamatba. Az ipari gyakorlatban ez az alkalmazás ideális például az autóiparban a kábelszerelés területén.

Több változat: nagy mennyiségben történő gyártás az ügyfél igényei szerint

A vásáron bemutatott alkalmazásban a látogatók 40, 60 és 80 centiméter hosszú rugalmas feszítőszíjak között választhatnak három színben és három különböző záróelemmel kombinálva, valamint közvetlenül a terminálon adhatják meg a kiválasztott változatot. Ezt követően a rendelés az OPC UA kommunikációs protokollon keresztül a központi Selogica vezérlőrendszerbe kerül. Egy függőleges Allrounder 375 V gép rugalmas, fröccsöntésről fröccsöntésre lépő folyamat keretében igény szerint legyártja a kívánt terméket anélkül, hogy átalakításokra lenne szükség. Mindez a termék és forma okos felépítésének és a negyedik ipari forradalomhoz tartozó elemeknek köszönhető.

Fakuma

Az Arburg a Fakuma 2017-en két új ALS modult mutatott be a számítógéppel segített gyártásszervezéshez: energiavizualizálás, az energiaadatok rendelésspecifikus allokálásához és megjelenítéséhez, valamint a mobil karbantartást. A karbantartás és szervizelés mobil eszközökkel történő végzésének köszönhetően a felhasználók a helyszínen megkapják az esedékes feladatok áttekintését, és megváltoztathatják például a karbantartás állapotát, vagy közvetlenül az interneten nyugtázhatják a tesztpontokat.

Távoli karbantartás biztonságos adatkapcsolaton

Az Arburg bemutatta a hibrid karbantartóeszközét, amely gyors, hatékony és biztonságos internetes támogatást tesz lehetővé egy hibrid Allrounder 370 H-n. A fröccsöntőgép az intelligens szolgáltatás biztosítása céljából szolgáltatás-útválasztóval és beépített tűzfallal rendelkezik. Amikor a kezelő aktiválta az adott gépet, az Arburg titkosított adatkapcsolaton éri el a Selogica vezérlőrendszert. Ezt követően az ügyfél a szolgáltatási szakemberekkel együtt gyorsan és hatékonyan elemezheti az állásidőket, hibákat és a folyamatok sorrendjét. Ez csökkenti a szükségtelen várakozásokat, a gép állásidejeit, és ezáltal a költségeket. A távoli hozzáférés azonnal megszakad, amint a helyszíni kezelő befejezi a kapcsolatot.

A negyedik ipari forradalom pragmatikája

A digitális integrált gépek, többek között perifériás eszközök több mint három évtizedes tapasztalatával rendelkező Arburg az iparág vezetője a digitális átalakítás területén. A kiállítási stand negyedik ipari forradalom információs pontján a látogatók megtudhatták, hogy az Arburg milyen megoldásokat kínál az intelligens gyárhoz, és hogy a negyedik ipari forradalom összetevőit hogyan lehet külön-külön kombinálni. Ezek közé tartozik például az ipari Ethernet, valamint a folyamatok internetes vezérlése, az adatok beolvasása, a részletes tervezés és az állapotfelügyelet. További információk is elérhetők, például az adagok végponttól végpontig terjedő felügyelete és a nagy mennyiségű alkatrészek egyetlen egységből álló adagokként történő elkülönítése a fröccsöntés és az adalékanyagok gyártásának kombinálásával.

Arburg prototípusközpont

Az Arburg prototípusrendszer 2017 tavasza óta üzemel a cég németországi Lossburgban található központjában. Lehetővé teszi, hogy a potenciális ügyfelek megállapítsák, hogy a Freeformer ténylegesen való-e a kívánt alkatrészhez, anyaghoz és alkalmazáshoz. Hat Freeformer, amelyek mindegyike más műanyag granulátummal dolgozik, lényegében folyamatosan gyártja a mintaalkatrészeket ebből a célból. Az APF szakértőinek eredményei és a prototípusközpontban optimalizált adatkészletek végül minden meglévő és potenciális ügyfelünk előnyére válik.

www.arburg.hu

Hirdetés

További cikkek a témában