Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Siemens: a 7000 fős elbocsátás csak ízelítő?

Az erőművi berendezéseket és turbinákat gyártó üzletágánál a Siemens nemrégiben néhány üzem bezárását és globális szinten közel 7000 munkahely megszüntetését jelentette be, és ennek mintegy felét Németországban.

Az erőművi berendezés üzletágát érintő leépítés csak ízelítő abból, amit az ipar digitalizációval járó gyökeres szerkezeti átalakulása általában az egész termelőiparban maga után fog vonni – jelentette ki Joe Kaeser, a konszern vezérigazgatója a német dpa hírügynökségnek adott interjúban. „Azok az intézkedések, amelyeket mi a fosszilis energiahordozókra épülő energiatermelés strukturális átalakulása miatt vállalatunknál meghozni voltunk kénytelenek, öt-tíz év múlva már eltörpülnek majd az ipari digitalizáció gyökeres átalakulást hozó hatásai mellett”- fogalmazott a cég vezére. Hangsúlyozta, hogy a Siemens a legtöbb német iparvállalattal ellentétben proaktívan megy a küszöbönálló változások elébe.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a Siemens vezérének előrejelzésével kapcsolatban felidézi, hogy a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit az emberi munka egynegyedét tartja kiválthatónak ipari automatizálással. Az informatikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a Bitkom felmérése pedig arra a megállapításra jutott, hogy az ágazat vállalatai a munkahelyek egytizedét látják veszélyben forogni a digitalizáció miatt.

https://portfolio.hu/vallalatok/siemens-a-7000-fos-elbocsatas-csak-izelito-volt.277017.html

Hirdetés

További cikkek a témában