Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

CeMAT – 2018. április 23-27.

A CeMAT 2018 egyedülálló kiállítás, melynek témája a Logisztika 4.0 és az Ipar 4.0 közötti kölcsönhatás, konkrét innovációk bemutatásával a világ minden tájáról érkező látogatók számára.

Az “összekapcsolt ellátási lánc megoldások” vezető témán keresztül a CeMAT globális lendületet ad az intralogisztikai iparágnak, az ellátási láncok digitális hálózatának előmozdítása érdekében. A BearingPoint tanácsadó cég szakértői felmérése szerint a németországi feldolgozóiparban tíz olyan vállalat közül nyolc, akik az ellátási láncban dolgoznak, már foglalkoznak a összekapcsolt ellátási lánc megoldások témakörével. “Ha a vállalatok versenyképesek akarnak maradni, akkor a saját határaikon túl kell hálózatba kapcsolniuk, és digitalizálniuk az ellátási láncukat. Számos vállalat szembesül a logisztikai 4.0-koncepció megvalósításának kérdésével. A CeMAT biztosítja a választ. A fő hangsúlyt az Ipar 4.0 és a Logisztika 4.0 közötti kölcsönhatás bemutatására helyezzük “- mondja Marc Siemering, a Deutsche Messe AG energia és logisztika üzletágának vezetője. “A HANNOVER MESSE-vel közösen létrehozunk egy egyedülálló platformot az ellátási lánc digitalizálására, annyi megoldáson és újításon keresztül, mint sehol máshol a világon. ”

2018. április 23-27. között a CeMAT és a HANNOVER MESSE foglalja majd el Hannover teljes kiállítási területét, és megmutatja, hogyan működik a jövő gyára, és milyen szerepet játszik benne az intralogisztika.

A CeMAT és a HANNOVER MESSE több, mint 30 kiállítója az ellátási lánc különböző területeihez kapcsolódó aktuális technológiákat mutat majd be, és konkrét példákon keresztül ismertetik, hogy a Logisztika 4.0 koncepció hol van használatban.

Az SMI Kezelő rendszer például megmutatja, hogy a modern termékkezelés hogyan működik vákuumtechnológiával, a Copal bemutatja innovatív rakodási megoldásait, Pepperl + Fuchs az azonosítási megoldásokról tájékoztat, az Unimax szakértői pedig kiterjesztett reality megoldásokkal készülnek. A HARTING vállalat a saját ipar 4.0 megoldását, a MICA-t (Modular Industry Computing Architecture) mutatja be, és azt, hogy a digitalizálási projektek hogyan hatnak gyorsan és egyszerűen a gépekre és a berendezésekre. Siemering: “Az Ipar 4.0 és a Logisztika 4.0 megoldások ma már elérhetők és házon belül is megvalósíthatók. Az ipar és a kereskedelem látogatói áprilisban Hannoverben mindkét terület legjobb újításait ismerhetik meg, és meg is vásárolhatják ezeket az új technológiákat és integrált megoldásokat. ”

CeMAT

Kiemelt kísérő programok

A partneregyesületekkel és intézményekkel közösen a Deutsche Messe két kísérő fórumot szervez a CeMAT-ra. A 19. csarnok Logisztikai 4.0 fóruma olyan jövőorientált témákról szól, mint az informatikai biztonság, az ember-robot kommunikáció, a digitális árnyék, a mesterséges intelligencia, a 3D-s nyomtatás, a kiterjesztett valóság, a drónok az intralogisztikában, a platformok vagy az agilis projektmenedzsment.

A 21-es csarnokban, a Logisztikai Megoldások Fóruma a különböző iparágak legjobb gyakorlati példáiról szól. A termelés mellett a kiskereskedők és az élelmiszeripar logisztikai megoldásaira összpontosítanak. Ez magában foglalja mind a visszárukezelés, mind pedig a raktárlogisztika digitalizálásával kapcsolatos kérdéseket, illetve azokat a feladatokat, amelyeket az autonóm járművek és a mobil robotok a jövőben a raktárban vállalhatnak- a CeMAT iparági szakértői ezeket a témákat vitatják majd meg.

A CeMAT új témája a Városi Logisztika. A gyorsan növekvő nagyvárosok ugyanis folyamatosan új kihívások elé állítják mind a belső, mind a külső logisztikát. A Bundesvereinigung Logistik (BVL) ebben a témában egy  teljes előadássorozatot kínál a CeMAT-on. “A logisztika 4.0 korában, amikor az online értékesítés folyamatosan növekszik, az ellátási láncot újra kell gondolni. Milyen hozzájárulást nyújthat az intralogisztika a növekvő metropoliszok zökkenőmentes szállításának biztosításához, és milyen technológiai lehetőségek léteznek már, fellelhetőek-e nemzetközi tapasztalatok, melyeket Európa vagy Németország hasznosítani tud? “-teszi fel a kérdést Siemering.

Start up-ok a CeMAT-on

Amikor az innovációról és az új üzleti modellekről van szó, a szó gyorsan a start up-okra terelődik. A CeMAT-on saját platformot is fenntartanak nekik- ez a Young Tech Enterprises kiállítási terület. A Young Tech Enterprises fő állomása, és egyben a HANNOVER MESSE kiállításhoz kapcsolódó start up-ok csomópontja 2018-ban a 17-es csarnokban lesz. A kiállításokat fórumok, találkozók és workshopok színesítik majd.

A Young Tech Enterprises fórumon a start up-ok tarthatnak előadásokat, a “Startup Pitches @ Young Tech Enterprises” verseny pedig felhívja a fiatal vállalatokat, hogy röviden bemutassák termékeiket és fejlesztéseiket. Az alapítók pénzért és a díjakért, de éppúgy a média és a befektetők figyelméért is versenyeznek.

Startup-oknak szóló ajánlataink a fiatal vállalkozásokra irányulnak- magyarázza Siemering. A CeMAT-on  minden start up részt vehet a 17-es csarnokban zajló élő eseményeken, de a

fő cél az, hogy a startup-ok és a befektetők találkozzanak egymással. A tavalyi HANNOVER MESSE-n mintegy 100 startup vett részt a Young Tech Enterprises szegmensben- 50-en az országok vagy más szervezetek közös pavilonjában jelentek meg, 50-en pedig egyéni kiállítóként.

www.cemat.de

 

Hirdetés

További cikkek a témában