Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Dell – Lehagyják versenytársaikat az informatikát átszervezők

A Dell EMC bejelentette az Enterprise Strategy Group (ESG) új kutatásának eredményeit, amely megerősíti, hogy az informatikai átalakulás olyan gazdasági előnyöket jelenthet, melyek kiemelik a vállalkozást a versenytársak közül, valamint ösztönzik az innovációt és a növekedést.

A mai digitális világban a túlélés és a gyarapodás érdekében a vállalatok új technológiákat, folyamatokat és készségeket alkalmaznak az ügyfelek igényeinek kielégítésére. A változás első és legfontosabb lépése az informatika átalakítása, hogy a szervezetek gyorsabban piacra juttathassák termékeiket, versenyképesek maradjanak, és ösztönözzék az innovációt. Az ESG 2018-as, a Dell EMC és az Intel által megrendelt, az informatikai átalakulás érettségét értékelő tanulmánya szerint:

 • A válaszadók 81 százaléka egyetért azzal, hogy ha nem vesznek részt az informatikai átalakulásban, szervezetük nem lesz többé versenyképes a piacon. Tavaly még csak 71 százalék gondolta így.
 • A válaszadók 88 százaléka azt állítja, hogy vállalata számára nagy nyomást jelent, hogy minél gyorsabban, minél több új terméket és szolgáltatást nyújtsanak.
 • Az átalakult szervezetek 22-szer nagyobb eséllyel előzik meg versenytársaikat, amikor új termékeket és szolgáltatásokat dobnak piacra.
 • Az átalakult szervezetek 2,5-szer nagyobb eséllyel hisznek abban, hogy a szervezet a következő pár évben erős versenypozícióban lesz a piacon.
 • Az átalakult vállalatok 18-szor nagyobb eséllyel hoznak jobb és gyorsabb, adatokra épülő döntéseket, mint versenytársaik, és kétszer nagyobb eséllyel teljesítették túl bevételi céljaikat.

„Az új versenyelőnyt az adatok jelentik – azonban az adatok jelentős mértékben megoszlanak a hálózati végpontok, a központi adatközpont és a felhő között. A szervezetek belátják, hogy gyorsan kell cselekedniük ahhoz, hogy az adatokat az üzletben is felhasználhatóva alakítsák, ami azt jelenti, hogy olyan teljes körű informatikai infrastruktúrára van szükség, amely képes kezelni, elemezni, tárolni és védeni az adatokat, függetlenül azok helyétől. Célunk, hogy javítsuk az üzleti eredményeket, így ügyfeleinket képessé tegyük teljes körű stratégiájuk megvalósítására, és úgy segítsük elő a piacot felforgató innovációk létrejöttét, hogy az közben az ügyfél számára ne járjon felfordulással” – mondta Jeff Clarke, a Dell Technologies termékekért és üzemeltetésért felelős alelnöke.

Az informatikai átalakulási érettséggel foglalkozó tanulmány – 2018 IT Transformation Maturity Study

Az ESG 2018-as tanulmánya a Dell EMC által megrendelt eredeti, 2017-es IT Transformation Maturity Curve folytatása és célja, hogy információval szolgáljon az IT transzformáció aktuális helyzetéről, a teljesen átalakult vállalatok által tapasztalt előnyökről, valamint a legfontosabb technológiák szerepéről az informatikai átalakulásban. Az ESG egy kutatási adatokon alapuló modellt alkalmazott a transzformációt folyamatában megfigyelhető szakaszok azonosítására, és annak megállapítására, hogy mely globális szervezetek milyen mértékben érték el a különböző szakaszokat a modernizált adatközpontokra, az automatikus informatikai folyamatokra és az átalakult szervezeti dinamikára vonatkozó kérdésekre adott válaszaik alapján.

„A vállalatoknak agilisnak kell lenniük versenyképességük és növekedésük fenntartása érdekében, és az informatikai átalakulás lehet az egyik lényeges tényező az agilis működés megteremtésében. Tisztán látható, hogy az informatikai átalakulásnak egyre nagyobb szerepe van a vállalatok életében, és a felsővezetők is felismerik, hogy a transzformáció kulcsfontosságú az átfogó üzleti stratégia és a versenyképesség tekintetében. Bár az átalakulás elérése komoly ráfordítást igényel, kutatásunk azt mutatja, hogy az azt sikerrel végrehajtó vállalatok valódi üzleti eredményeket érnek el, azaz nagyobb eséllyel előzik meg versenytársaikat az új termékek és szolgáltatások piacra juttatásakor, gyorsabban és jobb, adatalapú döntéseket hoznak versenytársaiknál, és túlteljesítik célkitűzéseiket” – mondta John McKnight, az Enterprise Strategy Group kutatási alelnöke.

Az idei 4000 résztvevő szervezetet ugyanazokba a csoportokba sorolták az informatikai átalakulás fázisainak megfelelően:

 • 1. fázis – Elavult (6%): Nem teljesíti az informatikai átalakulás tanulmányában érintett számos aspektusát, sok esetben akár egyiket sem.
 • 2. fázis – Kialakuló (45%): Előrelépést mutat az informatikai átalakulás terén, azonban a modern adatközpont-technológiákat még csak minimális mértékben vezette be.
 • 3. fázis – Fejlődő (43%): Láthatóan elkötelezett az informatikai átalakulás iránt, és mérsékelt mértékben már bevezette a modern adatközpont-technológiákat és informatikai szolgáltatási módszereket.
 • 4. fázis – Átalakult (6%): A legtovább jutott az IT transzformációs kezdeményezésekben.

Az idei kutatás eredményei azt mutatják, hogy a szervezetek informatikai környezete egyre érettebb, és annak továbbfejlesztésére szükségszerű stratégiai lépésként tekintenek.

 • A válaszadók 96 százalékánál vannak folyamatban kezdeményezések a digitális átalakulásra – még tervezési fázisban, a kivitelezés kezdeti szakaszában, a folyamat közepén, vagy már a lehető legkorszerűbb állapotban.
 • Azoknál a szervezeteknél amelyek már elérték az korszerű státuszt, 16-szor nagyobb eséllyel vannak folyamatban további projektek a digitális átalakulásra, szemben az elavult vállalatokkal (66 százalék a 4 százalékhoz képest).
 • Az átalakult szervezetek több mint kétszer nagyobb eséllyel teljesítették túl célkitűzéseiket az elmúlt egy évben, szemben az elavult szervezetekkel (94 százalék a 44 százalékhoz képest).
 • Azoknak a válaszadóknak, akiknek vannak folyamatban lévő kezdeményezéseik a digitális átalakulásra, 84 százaléka állította azt, hogy erős vagy nagyon erős versenypozícióban vannak.

Az átalakult IT előrehaladottsága gyorsíthatja az innovációt, növekedést generálhat, növelheti az informatika hatékonyságát, és csökkentheti a költségeket.

 • Az átalakult szervezetek informatikai költségvetésükből 17 százalékkal többet tudnak átcsoportosítani innovációra.
 • Háromszor annyi informatikai projektet tudnak a befejezni a tervezettnél korábban, és 10-szer nagyobb eséllyel telepítik az alkalmazásaikat határidő előtt.
 • Az átalakult vállalatok emellett arról számoltak be, hogy 14-szer több informatikai projektet tudnak teljesíteni a költségvetési határ alatt, és 31 százalékkal kevesebbet költenek az elengedhetetlen/legfontosabb/kritikus alkalmazásokra.

www.dellemc.com

Hirdetés

További cikkek a témában