Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

RG-Net:Termelés nyomonkövető terminálok

A magyarországi gyártócégekhez is begyűrűznek a jelenleg is zajló negyedik ipari forradalom újdonságai. Ezen a területen úttörő egy hazai kisvállalkozás az RG-Net, teljes egészében magyar fejlesztésű terméke.

A hazai gazdaságban rejlő potenciált mutatja, hogy a magyar cégek nem csak a külföldi technológiák adaptálásával, hanem hazai fejlesztéssel is bekapcsolódnak a folyamatokba. A magyar tulajdonú RG-Net Kft. az Ipar4.0-hoz kapcsolódó termelésnyomonkövető terminál teljes egészében magyar termék: mind a berendezés, mind a rajta futó szoftver a cég mérnökeinek munkáját dicséri.

„A terminál egy acélvázas, por, csepp és ütésálló céleszköz, ami kialakításánál fogva alkalmas gyártósori körülmények közötti használatra. Egyszerűvé és hatékonnyá teszi a kontrollingot, mert pontosan nyomon lehet vele követni az egy-egy munkadarab elkészítésére fordított időt. Mivel szinte bármilyen vállalatirányítási szoftverrel kompatibilis, ezért az összegyűjtött adatok gyorsan és könnyen adatbázisba rendezhetők és elemezhetők. Emellett mi magunk is biztosítani tudjuk a teljes szoftveres hátteret abban az esetben, ha egy cégnek nincsen ERP-rendszere vagy pedig nem rendelkezik a szükséges gyártástámogató modullal” – mutatta be a berendezést Herbály István, az RG-Net ügyvezetője.

RG-Net

Az eszköz további fontos előnye, hogy egy jelentős piaci rést fed le. Léteznek ugyanis hasonló terminálok, de csak komplex és drága, integrált rendszerek alkotóelemeként. Ezeket pedig a pár száz főt foglalkoztató kisebb üzemek nem engedhetik meg maguknak. A magyar fejlesztésű berendezés viszont önmagában is használható, ezért sokkal versenyképesebb külföldi konkurenseinél.

Az RG Net Kft. ipari célú hardverek és szoftverek fejlesztésével foglalkozó, magyar tulajdonú vállalkozás. Az innovációra komoly hangsúlyt helyező cég a Dél-Dunántúl egyik éllovasa az Ipar4.0-hoz kapcsolódó technológiák és szoftveres hátterek fejlesztésében. Szakterületük a speciális feladatok megoldására készített céleszközök és a rajtuk futó beágyazott programok készítése.

www.rgnet.hu

Hirdetés

További cikkek a témában