Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Hoffmann Group – Jobban ellenőrizhetők a használati eszközök

A Hoffmann Group szerszámkiadó rendszerek megkönnyítik a szükségletek megtervezését, növelik az ellátási biztonságot és akár 50%-kal csökkentik a fogyást.

Az ipari üzemekben egyre inkább megjelenik a digitalizáció és az automatizáció. A modern kiadó automaták biztosítják például a szerszámok és személyi védőfelszerelések napi ellátását és automatikusan utánrendelést végeznek.

Azok az ipari vállalatok, amelyek áttekintést szeretnének kapni a szerszámok és a személyi védőfelszerelések fogyásáról, és az igényeket a jövőben jobban meg szeretnék tervezni, egyre inkább modern szerszámkiadó automatákat választanak. Ezeknél a szoftveres vezérlésű rendszereknél a dolgozóknak PIN kóddal, RFID eszközzel, jelszóval, vagy ujjlenyomattal be kell jelentkezniük, mielőtt egy fiók vagy egy kiadó rekesz kinyílna, és a kívánt termék kivehető lenne. A rendszer konfigurációjától függően a dolgozóknak a kivételt hozzá kell rendelniük egy költséghelyhez, egy géphez, vagy egy megbízáshoz – ez hozzájárul a fegyelem további javulásához és jobb átláthatóságot biztosít az igények megtervezéséhez. A karbantartásmentes, nonstop használathoz kifejlesztett rendszerekkel lehetőség van a szerszámok és személyi védőfelszerelések kiadását több műszakos üzemben és rendkívüli műszakokban is megbízhatóan, éjjel-nappal biztosítani.

100 százalékos ellenőrzés, kevesebb felhasználás

Annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló hely kihasználása optimális legyen, a kiadórendszert pontosan a vállalat igényeihez és a kezelni kívánt termékekhez kell igazítani. A Hoffmann Group GARANT Tool24 Smartline szerszámkiadó rendszerénél például a fiókok magassága és szélessége egyedileg az ügyfél igényei szerint alakítható ki; az új GARANT Tool24 PickOne ezzel szemben négy különböző rekeszméretet kombinál, amelyet az ügyfél az építőelemes rendszer szerint önállóan állíthat össze. Ezenkívül a kiválasztott C-termékek korlátozó nyilvántartásához a modern eszközmenedzsment rendszerek különösen kisméretű fiókokat és rekeszeket is kínálnak, amelyekkel a termékek egyenkénti célirányos kiadása is megoldható. Ez az úgynevezett egyenkénti kiadás lehetővé teszi a használati eszközök százszázalékos ellenőrzését. A dolgozóknak nemcsak a rendszerbe kell bejelentkezniük, mielőtt a terméküket kivehetnék, hanem a kisebb méretű kiadó rekeszek miatt csak nagyon korlátozott hozzáférésük van az egyes termékekhez. Így még a klasszikus C-termékek állománya is pontosan felügyelhető. Az egyenkénti kiadásnak köszönhetően például a védőkesztyűk vagy füldugók fogyásánál akár 50 százalékos csökkenés is elérhető. Ezt mutatják a Hoffmann Group ügyfeleinek tapasztalatai. Amennyiben nehéz termékeket, mint például tömör keményfém szerszámokat is nyilvántartana az egyenkénti kiadó rendszerrel, annak különösen nagy terheléseket is el kell viselnie. A Hoffmann Group új GARANT Tool24 PickOne rendszere ezért egy tonna súlyú eszköz mozgatására is képes.

Hoffmann Group

Optimális raktárkészlet

Annak biztosítása érdekében, hogy a kiadó automata mindig a helyes mennyiségű szerszámot és személyi védőfelszerelést tartalmazza készleten, a modern eszközkezelő rendszerek rendelkeznek a gyártóüzem ERP rendszeréhez való kapcsolódáshoz szükséges csatlakozóval. Ezzel a hálózati opcióval a szerszámkiadó rendszer beállítható úgy, hogy a legalacsonyabb mennyiség elérésekor tájékoztatást küldjön a beszerzés ill. a raktár részére, és automatikusan kezdeményezze a kívánt beszállítónál az utánrendelést. Ezáltal tartósan elérhető a kiadórendszer optimális raktárkészlet mennyisége. Egy új kiadó automata kiválasztásakor ezenkívül ügyelni kell arra, hogy a rendszer egyéb elemeivel kombinálható-e? Továbbá eldönthető, hogy vezérlő-, vagy kiszolgáló egységként legyen használandó. Mert nem csak a nagyobb, de a kisebb gyártóüzemekben is szükség lehet különböző típusú tárolórendszerek párhuzamos működtetésére.

Rövidebb utak, nagyobb hatékonyság, elégedett munkatársak

A teljesen automatizált szerszámkiadás előnyeit élvezik a DB Fahrzeuginstandhaltung GmbH neumünsteri gyárában is. A gyár vezetősége el akarta érni, hogy a közel 500 dolgozó 3 műszakos üzemben, éjjel-nappal bármikor gond nélkül hozzáférhessen a szükséges eszközökhöz. Ezzel egyidejűleg a közlekedési időknek is jelentősen csökkenniük kellett, amelyek a területen lévő különböző szerelőcsarnokok miatt hosszúak és időigényesek.

Az innovatív szerszámkezelő rendszer alkalmazásával a vállalat nemcsak a munkafolyamatait tudta optimalizálni a rövidebb közlekedési idők és a szerszámok állandó, éjjel-nappali elérhetősége következtében, hanem ezen felül a dolgozók elégedettségét is nagymértékben növelték. A neumünsteri gyár már jó ideje használja a GARANT Tool24 Smartline szerszámkiadó rendszert. A rendszer megkönnyíti a szerszámokkal való ellátást – különösen az éjszakai műszakban, amikor a rendes szerszámkiadás nem működik, és a dolgozók az akár 90 fiókos robusztus szekrényeknél tudják kiszolgálni magukat. Ezenkívül az egyszerű szoftvernek köszönhetően a dolgozóknak lehetőségük van a kívánt szerszám szkennerrel, keresővel vagy cikkszámmal történő gyors megtalálására. A GARANT Tool24 Smartline rendszert a vállalat a Hoffmann Group honlapján és információs anyagaiban találta, valamint az illetékes területi értékesítési vezetővel folytatott megbeszélés során ismerte meg. A felelős személyeket és a döntési folyamatba bevont dolgozókat végül a Krones vállalatnál tett látogatás győzte meg végérvényesen. Ők már hosszabb ideje használják nagymértékben, sikeresen a Hoffmann Group eszközkezelő rendszerét.

Végül megállapítható, hogy a szerszámokhoz és személyi védőfelszerelésekhez készült eszközkezelő rendszerek nemcsak a használati eszközök kiadásánál takarítanak meg időt és fékezik meg a C-termékek fogyását, hanem támogatják az üzemidő rugalmasabbá tételét és a folyamat további digitalizációját.

IPAR NAPJAI – (A pavilon 205A)

www.hoffmann-group.com

 

Hirdetés

További cikkek a témában