Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Különleges megmunkálási feladatokhoz itt a Horn SG66 szerszámbevonata!

A kemény külső lágy belsőt takar a Horn SG66 bevonat esetében. A vállalat az új SG66 szerszámbevonatot különböző keménységi zónákkal rendelkező munkadarabok esztergálásához fejlesztette ki.

Kemény külső, lágy belső – a Horn az új SG66 bevonatot különböző keménységi zónákkal rendelkező munkadarabok esztergálására fejlesztette ki. Edzett vagy megszakított felületű esztergált darabok megmunkálása során a CBN váltólapkák hamar akadályba ütköznek, itt jelent megoldást az új bevonat.

Finom szemcséjű keményfémmel kombinálva az alumínium-titán-szilícium-króm-nitrid réteg magas teljesítményt garantál akár 58 HRC keménységű acélok megmunkálása esetén is. A maximális megengedett hőmérséklet a megmunkálás során 1200 Celsius-fok. A keményfém alapanyag magas hajlítószilárdságának köszönhetően edzett anyagok megszakított vágására is van lehetőség. A kemény anyagok megmunkálásán túl az új keményfém bevonat a magasan hőálló anyagok és a nehezen megmunkálható acélötvözetek megbízható feldolgozására is alkalmas.

Az SG66 keményfém bevonat szinte minden Horn lapkarendszerhez elérhető. A házon belül előállított bevonat rövid szállítási idővel rendelhető még a speciális szerszámok esetében is. Az SG66 nem váltja ki a CBN bevonatot, hanem kitölti a rést a különösen nehéz beszúró esztergálási műveletekhez kínált szerszámok palettáján. Összehasonlítva a két anyagot, a CBN bevonattal akár több mint kétszeres vágósebesség érhető el az edzett anyagok megmunkálása során.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában