Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Sandvik CoroTap400 – Forgácsmentes menetfúrás, kevesebb megállás

A forgácsolószerszámok és szerszámrendszerek szakértője, a Sandvik Coromant bemutatott egy ISO P acél megmunkálásához optimalizált új menetformázót, amellyel növelhető a termelékenység, különösen az autóiparban.

 A CoroTap 400 ezt úgy éri el, hogy a csökkentett nyomatéknak és az optimalizált geometriának köszönhetően forgácsmentes menetfúrást, rövidebb megmunkálási időket és erősebb meneteket biztosít. Az autóipar rendkívül komoly követelményeket támaszt a minőségbiztosításra vonatkozóan, és ennek érdekében szigorú, robusztus folyamatokat alkalmaz.Az új menetfúró ezekhez a komoly követelményekhez készült; páratlan menetminőséget, jobb folyamatbiztonságot és hosszabb éltartamot biztosít, így pedig nagyobb lesz a hatékonyság, és csökkennek a költségek. Az összehasonlító tesztekben a CoroTap 400 jelentősen biztonságosabb és stabilabb menetfúrást végzett, mint a versenytársai, miközben akár 50%-kal is nagyobb forgácsolási sebességgel dolgozott.

Az új menetfúró fő tulajdonságai között szerepel egy optimalizált szárnyprofil, amely kifejezetten az ISO P-alkalmazásokhoz készült.A Sandvik Coromant növelte a szárnyak számát a menetfúrón és csökkentette a menethosszát, így sikerült kisebb nyomatékot elérni a szerszámgép orsójánál, amely nagyobb forgácsolási sebességet tesz lehetővé, így pedig növekszik a termelékenység.Ennek eredményeként a CoroTap 400 olyan alapvető fontosságú előnyöket kínál az ügyfeleknek, mint a jobb folyamatbiztonság, a kevesebb gépleállás, az alacsonyabb furatonkénti költség és a hosszabb éltartam, amelyeknek köszönhetően jobban tervezhető a folyamat.

Az új hordozó- és bevonatminőséget alkalmazó új menetformázó megnyugtató megoldást jelent a szerszámgépek kezelői számára, mivel rendkívül megbízható, és hozzáigazítható kisebb nyomatékú orsóval dolgozó gépekhez.A menetfúró megfelel a járműipari felső vezetők hatékony megmunkálással kapcsolatos elvárásainak, a rendkívül magas fokú ismételhetőségnek és kiszámíthatóságnak köszönhetően pedig még nagyobb magabiztossággal lehet betartani a legszigorúbb gyártási előírásokat is.

A következetesebb és megbízhatóbb menetkészítési folyamatot kínáló CoroTap 400 olyan geometriával rendelkezik, amely képes akár 30%-kal csökkenteni az acél alkatrész megmunkálásához szükséges erőt. Emellett a menetfúró éltartama akár kétszer hosszabb is lehet, mint a hasonló menetformázó szerszámoké.

Kialakításának köszönhetően az új menetfúró akár 330 HB keménységű acélokhoz is használható olyan fúrókkal együtt, mint a Sandvik Coromant CoroDrill 860, ideális olyan autóipari alkatrészek megmunkálásához, mint a hajtókarok, kerékagyak, főtengelyek, tengelyek, fogaskerekek és sebességváltók.Mivel nem korlátozódik az autóiparra, a CoroTap 400 tökéletesen megfelelő vasúti vagy általános gépészeti alkalmazásokhoz is, így növelhető a termelékenység és csökkenthetők a költségek menetek kialakításakor, vasúti kerekekben, peremekben, szegecsekben, házakban, gémhengerekben, csövekben és számos más alkatrészben.

www.sandvik.coromant.com/hu-hu/products/corotap_400

 

Hirdetés

További cikkek a témában