Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

IBM – egyre népszerűbb a felhő

A dél-kelet európai régió pénzügyi- és telekommunikációs szereplői hamar felismerték a felhőalapú megoldások nyújtotta üzleti lehetőségeket.

Valamennyi iparágban sikerrel alkalmazzák a felhő alapú megoldásokat a digitális átállás felgyorsítása érdekében – mutat rá az IDC egy nemrégiben közzétett tanulmánya, melyet a felhőalapú technológia és a mesterséges intelligencia vállalatok körében való alkalmazása kapcsán készített a kutatócég a dél-kelet európai régióban. A felmérésben részt vevő cégek közel 20 százaléka állította, hogy a következő 12 hónapban tervez bevetni felhőalapú megoldást a még hatékonyabb üzletmenet elősegítéséhez. Jelenleg legszélesebb körben a privát felhőt használják a cégek, azonban a piaci hangsúly folyamatosan áttevődik a nyilvános felhőre, így a válaszadók harmada fontolgatja az effajta felhőmegoldások igénybevételét. Az összes megkérdezett közel fele állította, hogy a hibrid felhőalapú megoldásokat tartja cége számára a legmegfelelőbbnek, és már használnak is ilyen rendszereket.

A tanulmányból kiderül, hogy a vállalatok a változó igényekre válaszul a legmodernebb technológiákat, így mesterséges intelligenciát, analitikát, a dolgok internetét vagy blokklánc-megoldásokat is kínáló hibrid felhőmegoldásokat keresnek, mivel úgy szeretnék növelni termelékenységüket, hogy egyúttal költséget is megtakarítanak. Több hazai startup mellett, legutóbb egy magyar kötődésű, hitelfolyamatok automatizációjával foglalkozó fintech cég, a Circeo választotta az IBM felhőjét hitelfeldolgozó kapacitásának bővítéséhez és szolgáltatásának kiterjesztéséhez a világon bármely potenciális ügyfél számára. A felhő segítségével mostantól a licencelési lehetőségek biztosítása a rugalmas felhő környezetben sokkal gyorsabb és egyszerűbb lesz.

Az IBM a megnövekedett igények kiszolgálása érdekében folyamatosan bővíti felhőtárhely- kapacitásait világszerte, de nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a vállalatok vezetőit megismertesse a felhő-megoldások, illetve a mesterséges intelligencia nyújtotta előnyökkel. Az őszi, immáron harmadik alkalommal megrendezett IBM Think South East Europe konferencián az IBM vezetőivel, kutatóival, partnereivel és a régió vezető vállalatainak képviselőivel találkozhatnak a technológia iránt érdeklődők a festői szépségű Bled városában, Szlovéniában.

Hirdetés

További cikkek a témában