Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

MM Best of Industry Díj 2018

Az MM Műszaki Magazin német kiadása, a német MM Maschinenmarkt harmadik alkalommal jutalmazta Best of Industry Díjjal a gépgyártó iparág kiemelkedő újításait. Íme, a kilenc kategória nyertesei!

Vörös szőnyeg, elegáns estélyik és rangos díjazottak. Ünnepélyes gálarendezvény keretében került sor a „Best of Industry” Díj átadására a würzburgi Vogel Kongresszusi Központban. A díjat az iparág legjobbjainak ítélték oda. Az esélyesek listáján kizárólag olyan cégek szerepeltek, amelyek már nyertek iparági díjat vagy korábban jelöltek voltak, vagy amelyeknek az újítása a maschinenmarkt.de portálon a legnagyobb olvasói érdeklődésre tartott számot.

Az egyes termékek értékelése az olvasók online szavazataiból és a szakértői zsűri megítéléséből tevődött össze egyenlő arányban. Összesen több mint 12 000 olvasó szavazott és választotta ki kedvenceit mindössze néhány héten belül. Az iparági és kutató szakemberekből, valamint az MM Maschinenmarkt szakmai szerkesztőiből álló zsűri a műszaki innováció mértéke, illetve az ipari, környezeti és társadalmi előnyök kritériumai alapján értékelte a 31 jelöltet.

A nyerteseket, akik a Best of Industry Díjat kapták, az alábbiakban soroljuk fel betűrendben:

  • Additív gyártás kategória: Multiphoton Optics GmbH (Würzburg) – Lithoprof 3D. Nagy pontosságú 3D nyomtatási platform.
  • Hajtástechnika kategória: Schaeffler Technologies AG & Co. KG (Schweinfurt) – Variosense csapágyak. Szenzoros csapágyak gép- és folyamatfelügyelethez.
  • Automatizálás kategória: Harting Electronics GmbH (Espelkamp) – Harting ix Industrial. Egy kisebb, robusztusabb és nagyobb teljesítményű csatlakozódugasz.
  • Üzemeltetési technikák kategória: Proglove/Workaround GmbH (München) – Proglove Mark. Az intelligens védőkesztyű integrált vonalkód-szkennerrel ipari alkalmazások számára.
  • Ipar 4.0 kategória: Klingelnberg GmbH (Hückeswagen) – Kiber-fizikai gyártási rendszer fogaskerekek számára. Digitális kettős fogaskerék alkatrész- és szerszámgeometriával, valamint gépi kinematikával.
  • Anyagáramlás kategória: Torwegge GmbH & Co. KG (Bielefeld) – Torsten. Vezető nélküli szállítási rendszer az anyagáramlás és a gyártás rugalmas összekapcsolásához.
  • Start-up kategória: Roboception GmbH (München) – Rcvisard. 3D érzékelő, robotok számára időbeli és helyhez kapcsolódó adatok generálásához, valamint a stabil és infrastruktúra-mentes navigációhoz.
  • Vágástechnika kategória: ANT Applied New Technologies AG (Lübeck) – Consus. A vízsugaras vágás következő generációja.
  • Forgácsolás kategória: Pferd-szerszámok- August Rüggeberg GmbH & Co. KG (Marienheide) – High Speed Disc Alumaster. Forgácsoló szerszámok elforgatható betétekkel – a gazdaságos, környezet- és egészségbarát alternatíva a nagyoló korongokhoz és fogazott lemezekhez.

MM

Az összesen kilenc kategória díjazása szórakoztató volt, minden kategóriát egy műsorszám vagy egy show-elem vezetett be, amelyek egyrészt megnevettették a jelenlévőket, másrészt esetenként meglepetést is okoztak. Így például a formázási technika kategória bevezetéseként a művésznő olyan hajlékonyságról tett tanúbizonyságot, amelyet az ember szinte elképzelni sem tud, rendkívüli csodálkozást kiváltva a vendégek körében. Johann Hofmann, a Reinhausen gépgyár Ipar 4.0 szakértője az est programjához igazodva összegezte az eseményt: „Maradjunk mindig kíváncsiak!”

www.maschinenmarkt.vogel.de

Hirdetés

További cikkek a témában