Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Egyéb

Sikerekben gazdag év a Boschnál

A Bosch magyarországi tevékenységének minden területén növekedést ért el 2018-ban. Ugyanebben az időszakban a magyar piacon elért konszolidált forgalma 251 milliárd forintra nőtt, mely 3 százalékos emelkedést jelent.

Nemcsak a forgalmi adatok, hanem a kutatás-fejlesztés, a létszám, valamint a beruházás számai is növekedtek az előző évhez képest.

„Vállalatunk 2018-ban ismét stratégiai jelentőségű mérföldköveket rakott le Magyarországon. A Bosch a jövőbe mutató fejlesztési projektek, a kiegyensúlyozott gyártási kapacitás, a folyamatos növekedés mellett a kiemelkedő szaktudást és az elköteleződést is jelenti, különösen Magyarországon ”

– nyilatkozta Daniel Korioth, a magyarországi Bosch csoport vezetője a vállalat éves budapesti sajtótájékoztatóján, majd hozzátette:

„Biztosak vagyunk abban, hogy erősödő jelenlétünk és üzleti tevékenységünk továbbra is hozzájárul az ország fejlődéséhez. 2019-ben a tavalyi rekord adatok szinten tartására számítunk az első negyedév magyarországi adatai alapján.”

Kulcsszerepben a jövőorientált fejlesztések és megoldások

A Bosch csoport Magyarországon 2018-ban minden eddiginél többet, összesen 71 milliárd forintot fordított kutatás-fejlesztésre a mobilitási megoldások és a kéziszerszámok gyártásának terén. A Bosch magyarországi autóipari mérnökei Budapesten, Hatvanban, Miskolcon és Makláron az automatizált vezetésre és az elektromos mobilitásra összpontosítva a jövő mobilitásán dolgoznak. A Budapesti Fejlesztési Központ a Bosch világszintű fejlesztéseinek egyre hangsúlyosabb helyszíne, fontos szerepet játszik az automatizált- és az elektromos mobilitás fejlesztésében. A miskolci autóipari vállalat, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. már a 200 milliomodik terméket gyártotta le 2018-ban, amely az elektromechanikus fékrásegítő iBooster rendszer motorja volt.

Ez jövőformáló megoldásának számít, mert a fékezés mellett energiavisszanyerésre is használható, így növelhető az elektromos járművek hatótávolsága és tovább csökkenthető a belső égésű motorok károsanyag-kibocsátása. A tavaly tizenötödik születésnapját ünneplő maklári Robert Bosch Automotive Steering Kft. kormánymű rendszereket állít elő, melyek többsége korszerű, környezetbarát, elektromos típus. A miskolci kéziszerszámgyár gyártósoráról tavaly legördült 100 milliomodik termék az a kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó volt, amely az előfejlesztéstől a koncepció megtervezésén át egészen a legyártásáig a Miskolcon dolgozó szakemberek munkájának eredménye: szintén ékes példája annak, hogy a fejlesztés és gyártás hogyan működhet hatékonyan egy telephelyen.

www.bosch.hu

Hirdetés

További cikkek a témában