Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A legkiválóbb kettős a kiváló köszörüléshez és maráshoz

A rhenus CXS és a rhenus CXS eco köszörűolajok a legnagyobb teljesítményhez alkalmazhatók

A fogaskerekek és hajtóművek gyártásában nem lehet hibázni: bármilyen folt csökkenti a teljesítményt, a munkadarab bármilyen pontatlansága nagymértékben befolyásolja a megbízható erőátvitelt. A gyártóüzemek számára ezért a megfelelő hűtő–kenő folyadék kiválasztása döntő fontosságú. A rhenus CXS és a rhenus CXS eco termékekkel a Rhenus Lub kenőanyaggyártó a megfelelő nagy teljesítményű köszörűolajokat kínálja a felhasználók számára. Magyarországon a termékek az ECOOL Kft.-nél kaphatóak.

A rhenus CXS család – új koncepció, megbízható minőség

A rhenus CXS család nagy teljesítményű köszörűolajai hozzájárulnak a pontos, megbízható és rendkívül gazdaságos megmunkáláshoz. A fogaskerék-, fog- és profilköszörüléshez, valamint szinte minden marási művelethez megfelelőek. A rhenus CXS egy kiváló minőségű hidrokrakkolt olajon alapul, és már sok felhasználó alkalmazza gyártási folyamatokban. A Rhenus Lub most egy alternatív megközelítéssel bővíti a termékcsaládot: ellentétben a rhenus CXS-szel, a rhenus CXS eco-t egy teljesen szintetikus alapolaj jellemzi.

Meinhard Kiehl, a Rhenus Lub marketing igazgatója számára ebből logikusan következik:

„Egyre több felhasználó kedveli a fenntartható GTL-technológián alapuló termékeket. A rhenus CXS eco-val most már olyan megfelelő, kiváló minőségű köszörűolajat kínálhatunk Önnek, amely teljesen szintetikus alapú. Ami még lényeges: a rhenus CXS és a rhenus CXS eco modellekkel egyaránt olyan nagy teljesítményű, kiváló minőségű termékek mellett döntenek a felhasználók, amelyek jó megtérülést biztosítanak.”

Optimális tulajdonságok

A CXS család köszörűolajai a magas hűtési és öblítési teljesítményükkel tűnnek ki. Ez jelentősen javítja a fogaskerekek és profilalkatrészek gyártási minőségét, és hatékonyan csökkenti a tűzveszélyt. Ez mind a munkadarabok minőségére, mind a felhasznált szerszámokra jó hatással van, mivel a kiváló öblítési képességnek köszönhetően a szerszámgépek tiszták maradnak, és ezzel egyidejűleg javul a szerszámok élettartama. A köszörűolajok a gép teherbírási képességének teljes kihasználása mellett is abszolút megbízhatóan működnek. Ez növeli a gyártási kapacitást anélkül, hogy romlana a minőség, és csökkenti a folyamat költségeit.

GTL-technológia további előnyökkel

A CXS család legújabb kiegészítéseként a rhenus CXS eco még egy lépéssel tovább megy, mivel a szintetikus alapolaj és a speciális rhenus-formula kombinációja további előnyöket kínál. A magas, közel 200 Celsius fokos lobbanáspont mellett a tűzveszély jelentősen csökken, ami kimondottan pozitív hatással van a munkahelyi és a gyártási biztonságra. A felhasználóknak a csökkentett fogyasztás miatt alacsonyabb párolgási veszteséggel kell számolniuk, és nemcsak nagyon összetett, de mindenekelőtt költséghatékony módon köszörülhetnek.

Normál munkavédelem, univerzális használat

Jó tudni: a rhenus CXS és a rhenus CXS eco a legújabb munka- és környezetvédelmi szabványoknak megfelelően került kifejlesztésre. A WGK 1 besorolása szerint a felhasználókat nem csak a lehető legjobb bőrbarát összetétellel védik – a nagy teljesítményű megmunkálóolajok megfelelnek az összes szükséges nemzeti és nemzetközi jogi követelménynek, ezért világszerte alkalmazhatók.

Ezen felül a rhenus CXS sorozat egyetemes támogatást biztosít a felhasználóknak. Mindkét csiszolóolajat gyengén és erősen ötvözött acélok megmunkálására fejlesztették ki – lágy, megeresztett és edzett állapotban. A KAPP formacsiszoló gépekhez engedélyezett rhenus CXS és rhenus CXS eco egyaránt alkalmas csiszolásra Reishauer, Gleason-Pfauter, Junker, Höfler és egyéb gépeken. A nagy teljesítményű köszörűolajok felhasználhatók minden fogoldal-köszörűgépen is, valamint fogaskerekek marásához is használhatók.

www.rhenuslub.de

Hirdetés

További cikkek a témában