Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Supermini HP és új tartóeszközök

A Horn az EMO 2019-en a sikeres precíziós megmunkálórendszerének új változatát mutatta be.

Az új HP geometria fúráshoz, furatmegmunkáláshoz, fejesztergáláshoz és rúdhántoláshoz is alkalmas. Ezáltal a Horn többfunkciós szerszámot kínál különböző alkalmazási területekre. Az új vágógeometria magasabb vágási paramétereket tesz lehetővé, beleértve az előtolási sebességet is. Furatmegmunkálás során ez pontos 90 fokos felfekvést tesz lehetővé az alapnál. A hátsó vágóél (lehúzógeometria) nagy előtolási sebességnél is biztosítja a magas minőségű felületeket.

Az esztergáláson felül a rendszer 3–7 mm-es átmérőjű furatok készítésére is alkalmas szilárd anyagban. A szerszám teljesítményadatai nem vehetik fel a versenyt a szokásos fúrókkal, de gyakran előfordult, hogy nincs elég hely a szerszámoknak egy gépben. A Supermini HP lehetővé teszi a furatok belső kontúrjának közvetlenül a fúrás után történő megmunkálását, anélkül, hogy szerszámot kellene cserélni.

A Horn szerszámai forgácstörővel és nélküle is lehetővé teszik az optimális forgácskezelést. Esztergáláshoz a forgácstörővel ellátott változatot ajánljuk. A forgácstörős változatot nem használják fúráshoz. A forgácsot az enyhén csavart horony távolítja el a megmunkálási területről. Az EG35 szerszámbevonat mind a szokásos, mind a rozsdamentes acél sokoldalú megmunkálását teszi lehetővé.

Az új geometriák mellett a Horn új tartórendszer is kidolgozott a 105-ös típusú Superminihez. Az új felépítésű szerszámban a befogásról a fejen elhelyezett feszítőék gondoskodik. Az új befogórendszer  magasabb fokú ismételhetőséget tesz lehetővé a betétek cseréjekor, valamint a fejbefogású koncepciónak köszönhetően jobban ki lehet használni a rendelkezésre álló helyet.

A Horn új Supermini – többfunkciós szerszám a nagy értékű vágáshoz

Nagy fogaskerekes modulok lefejtő forgácsolása
A nagyobb modulok forgácsolása során nagy, merev maró- és esztergálóközpontokra van szükség, amelyek pontos szinkronizálást tesznek lehetővé a munkadarab forgatása és a forgácsolószerszám mozgása között. A kis, szilárd karbid fogaskerék-forgácsoló szerszámok területén szerzett tapasztalatának köszönhetően a Horn ezt a szakértelmet ma már nagyobb modulokra is képes alkalmazni.

A szerszámrendszer alapját az S117 típusú forgácsolóbetét képezi. Ennek az egyélű szerszámnak a szabadalmaztatott betétfészke precíz szerszámzárást és pozicionálást tesz lehetővé a rendszer egészének nagyfokú merevsége mellett, valamint pontos ismételhetőséget. Az élezett forgácstörő forma és a betétek közvetlen menetes kapcsolódása rendkívül hatékony forgácstalanítást tesz lehetővé a megmunkálási területen. Minden vágóél közvetlen hűtéséről egy belső hűtőrendszer gondoskodik.

A Horn fogaskerék-forgácsoló eszközeit külön tervezzük és gyártjuk az összes alkalmazási területre. Az egyes alkalmazási területek megvalósíthatóságát a HORN mérnökei a megvalósítást megelőzően ellenőrzik. A szerszám felépítését és az ajánlásokat egyeztetik a felhasználóval.

A Horn termékportfóliójába a 0,5-östől a 30-asig terjedő modulok különböző fogazatgeometriáinak gyártásához szükséges szerszámok széles tárháza tartozik. Legyen akár szó homlokkerekek, tengelyek/kerékagyak csatlakozásainak, csigás tengelyek, kúpkerekek, hajtófogaskerekek vagy egyéni profilok fogazatáról, mindezeket a fogazatprofilokat rendkívül hatékonyan lehet előállítani a maró- vagy üregelőszerszámokkal.

www.phorn.de

Hirdetés

További cikkek a témában