Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Beckhoff Technology Day 2019

Ismét teltházas rendezvény volt az idén öt éves évfordulójához érkezett Beckhoff Technology Day konferencia szeptember 26-án a budapesti ÖbölHázban.

Az egész napos rendezvény célja az volt, hogy átfogó képed adjon a szignifikáns technológiai újdonságokról és fejlesztési irányzatokról, esettanulmányok formájában – a fejlesztés során felmerült kihívásokkal együtt – bemutasson néhány megvalósult alkalmazást. Szó volt a képzési lehetőségekről, a Beckhoff oktatásban betöltött szerepéről, így például a debreceni egyetemen kialakított referencia laboratóriumról is. Megtudhattuk, hogy a tavalyi év óta a Debreceni Egyetem Műszaki Karának kihelyezett tanszékeként működik a Beckhoff.

A Beckhoff Technology Day konferenciát Perecz Tamás, a Beckhoff Automation Kft. ügyvezető igazgatójának előadása nyitotta meg, amely tájékoztatást nyújtott a vállalat üzleti eredményeiről, beszámolt az értékesítési hálózat kiterjesztéséről, a termékgyártás és gyártóterületek terén bekövetkezett kapacitásnövelésről, a magyar iroda bővüléséről, valamint röviden ismertette a Beckhoff technológiai újdonságait – amelyekről a nap folyamán bővebb információt is hallhattak a résztvevők.

Izgalmas előadáson mutatta be az IPC Security-t, a biztonsági kockázatok kezelését Beckhoff PC-ken Perecz Tamás, akitől megtudtuk hogy a frissítéseket csak irányítva engdejük gépeinken, viszont mindig rendelkezzünk megfelelő másolattal nélkülözhetetlen adatainkról, mellyel akár a zsarolóvírusok támadását is kivédhetjük. Ahogy előadásában elhangzott: “nincs backup, nincs kegyelem”.

A jubileumi rendezvényen előadást tartott Martin Rostan, az EtherCAT Technológiai Csoport (EtherCAT Technology Group – ETG) ügyvezető igazgatója, aki elmondta, hogy az EtherCAT-technológia a leggyorsabb ipari Ethernet-technológia, amely globálisan egyre nagyobb teret hódít. Az EtherCAT Technológiai Csoport a világ legnagyobb ipari Ethernet- és terepi buszrendszerekkel foglalkozó szervezete, amely az EtherCAT-megoldásokat használó tagvállalatokat foglalja magába. Martin Rostan előadásából megismerhettük az EtherCAT-technológia legfontosabb jellemzőit, valamint megtudhattuk, hogy használata milyen előnyöket nyújt a gépépítők, rendszerintegrátorok és végfelhasználók számára.

Terítékre kerültek a legmeghatározóbb Beckhoff innovációk is: mint például a gépi látás és képfeldolgozás, valamint a gépi tanulás. Jamriska Péter az ingyenesen elérhető TwinCAT Motion Designer szoftert mutatta be, amellyel a komplett hajtáslánc és mozgásprofil szimulálható.

Vendégelőadóktól ismerhettük meg az oktatási intézményeket, valamint gyártócégeket megcélzó szolgáltatáscsomagot, amely a Beckhoff és a Hunify Laboratories Kft. közös munkájának eredményeként jött létre; a Door2World Kft. által fejlesztett nyomdaipari megoldást, valamint a Virtech Labs Bt. képviselőjének előadásából a gépi látási (machine vision) rendszerek hardverelemeit ismerhettük meg.

A TwinSAFE integrált biztonságtechnikai megoldás következetes folytatása a Beckhoff nyitott és PC-alapú folyamatirányítási filozófiájának –tudtuk meg Mikli Áron előadásából. Modularitásuknak és sokoldalúságuknak köszönhetően a TwinSAFE terminálok probléma nélkül beilleszthetők a Beckhoff folyamatirányító rendszerbe. A terepibusz semleges biztonsági protokollnak (TwinSAFE/FailSafe over EtherCAT) köszönhetően a TwinSAFE eszközök bármilyen terepibusz rendszerbe integrálhatóak.

A kiállítótérben számos izgalmas bemutatóalkalmazás volt megtekintehtő, többek között a valós idejű képfeldolgozást lehetővé tévő TwinCAT Vision rendszer, az EtherCAT G rendszerkiegészítés, a TwinCAT Speech beszédfelismerő- és hangalkotási képességekkel felvértezett vezérlőrendszer, valamint a hat szabadságfokú, lebegő mozgató egységekkel megvalósított XPlanar síkmotor-rendszer.

www.beckhoff.hu

Hirdetés

További cikkek a témában