Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Fanuc Robotika Workshop

A FANUC tematikus rendezvénysorozatainak következő állomása október 8-10. között a törökbálinti székházban megrendezett Robotikai Workshop volt.

Lenyűgöző számú működő robotikai alkalmazás és teltház fogadta a FANUC Workshop résztvevőit. A rendezvény első napján a robot rendszerintegrátorok és célgép építők számára került megrendezésre egy zártkörű konferencia, melyet két napos nyitott kapus ügyfélrendezvény követett, közel 400 látogatót vonzva a törökbálinti székházba.

Szakítva a hagyományokkal a második nap előadásait egy izgalmas, a cégről szóló kvíz játékkal kezdte Mezei Tamás ügyvezető, majd Bagdi Attila marketing specialista, a három napos rendezvény szervezője és egyúttal házigazdája hívta fel a figyelmet, hogy a Workshopon egyetlen helyre koncentrálva mutatják be több, mint egy tucat működődő robottal a lehető legszélesebb körű alkalmazásokat. A házigazda egyúttal a szakmai előadásokra is invitálta a résztvevőket, ahol a látogatók a robotok világába nyerhettek betekintést, konkrét válaszokat kaptak arra, hogy egy cég minként kezdje el a robotizálást saját gyártási környezetében.

A FANUC Hungary Kft. új hegesztőrobotos oktatása

A kicsivel több, mint egy éve átadott törökbálinti székház idén újabb oktatóteremmel bővült, egy olyan hegesztőrobot-cellával, amely lehetőséget biztosít a robotizált hegesztés trükkjeinek elsajátítására. Az új oktatási programot a hazai érdeklődés, illetve a hegesztőrobotok iránti növekvő kereslet hívta életre. Az automata hegesztés ugyanis kiváló ismétlési pontossággal képes jó minőségű varratokat létrehozni – mindezt a nap 24 órájában, a hét bármely napján.

FANUC HEGESZTŐROBOTOK – MINDEN IGÉNYRE

A FANUC folyamatosan fejlesztett és bővülő robotkínálata az olyan helyzetekben is kiváló megoldást kínál, mint a nehezen hozzáférhető területeken történő pont- és ívhegesztés. A vékony csuklók segítségével a szűk helyeket is eléri a hegesztőfej. Az üreges karoknak köszönhetően pedig a robotok a megfelelő stabilitás biztosítása mellett is kis tömegűek maradnak. A kialakításnak köszönhetően a hegesztőkábelek kisebb kopásnak vannak kitéve, ezzel hosszútávon jelentős karbantartási költségmegtakarítás érhető el.

A robotsorozatban megtalálhatók az általános feladatokra szánt modellek mellett az akár 3,1 m kinyúlásra képes robotkarok is, utóbbiakkal a kimondottan nagy alkatrészek, így például karosszériaelemek hegesztése előtt sem áll akadály.

A robotos hegesztés pedig termelékenységével hatékony segítsége lehet bármely iparágnak: a napjainkban oly sokat emlegetett szakemberhiány ugyanis a gépgyártást sem kíméli, a hegesztés pedig azon belül is kritikus területnek számít.

KIS SÚLY, NAGY MUNKATÉR, MÉG GYORSABB CSUKLÓK

Az ARC Mate 120iD hegesztőrobot sorozat a már megszokott minőség mellett nagyobb karkinyúlást és még nagyobb teherbírást ígér. Az akár 25 kg terhelhetőség mellett közel két méteres kinyúlásával kategóriájában egyedülálló munkatér elérésére képes. A kábelvezetés, az IP 67-es védelem, valamint a 187 mm-rel növelt munkatér alkalmassá teszi az autóipari alkalmazásra, akár kevésbé kedvező környezeti körülmények mellett is.

A hegesztőrobot felépítését tekintve abban tér el elődjeitől, hogy a robot súlypontja lejjebb került – ezzel a nagy karkinyúlás mellett is garantálható a szükséges stabilitás. Ez pedig a nehezen hozzáférhető helyeken történő hegesztéseknél válik igazi előnnyé.

www.fanuc.hu

Hirdetés

További cikkek a témában