Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A müncheni központú autóipari gyártó 3500 FANUC robotot szerez be

Jelentős rendelés pecsételi meg a stratégiai viszonyt.

Az ipari robotokat gyártó FANUC és a BMW AG autóipari vállalat aláírt egy keretszerződést 3500 darab ipari robot megvásárlásáról, melyek az új gyáregységekben lesznek a termelés segítségére. FANUC robotokkal fogják gyártani az aktuális BMW modelleket, illetve az újabb generációs autókat is. Az első robotok 2019 végén már leszállításra is kerültek. A többi robot a német és a nemzetközi BMW gyárakban lesznek a vállalat segítségére.

Az, hogy a FANUC nyerte meg ezt a projektet rendkívűl nagy mérföldkő a BMW-vel való stratégiai viszony további erősítésében. A robot gyártó továbbra is rengeteg engeriát fektet a kutatási és fejlesztési munkálatokba, illetve a szervízhálózat fejlesztésébe világszerte.

Számtalan FANUC robot model lesz használatban a BMW gyárakban – beleértve az újonan kifejlesztett robotokat is, amelyeket egyedileg a vevő egyéni igényeire szabott a vállalat. A robotok elsősorban a karosszéria üzemben fognak tevékenykedni, az autók vázán, ajtóin és a motorháztető kialakításában. További beszállítók bevonásával a gyártócellákhoz a FANUC periféria kiépítést biztosít a BMW számára.

Több, mint 110 féle robottal, FANUC a világ legszélesebb ipari felhasználású robot portfoliójával rendelkezik. Ebbe beletartozik a különösképp erős model, az M-2000 robot, mely képes biztonságosan mozgatni 2,3 tonnás súlyt a 6 tengelyén keresztül és ezzel a világ legerősebb robotjának számít. A vállalat nem csak az autóiparban sikeres, hiszen több, mint 600.000 darab FANUC robot van telepítve világszerte számos iparágban.

További Információk: www.fanuc.eu

Hirdetés

További cikkek a témában