Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Az Emerson bemutatja a 13. Nemzetközi Pneumobile Verseny nyerteseit

Az évente megrendezett mérnöki kihívás keretében a mérnökhallgatók feladata sűrített levegővel hajtott „pneumobile-ok” tervezése.

Az Emerson bemutatja a 13. Nemzetközi AVENTICS™ Pneumobile Verseny nyerteseit. Az Emerson pneumatikai komponenseire, programozható logikai vezérlőire (PLC) és egde gateway vezérlőire épülő járművek terveit nyolc vállalati munkatársból álló zsűri értékelte, idén módosított forgatókönyv szerint: a résztvevő egyetemi csapatok által benyújtott technikai dokumentációk és CAD rajzok alapján.

Maga a verseny 2019 októberében kezdődött és a résztvevőknek a múlt év végéig kellett benyújtaniuk terveiket és projekt dokumentációjukat. Összesen 48 csapat nevezett ez évben a versenyre 9 ország 26 különböző felsőoktatási intézményéből, amelyek között szinte minden magyar műszaki egyetem képviseltette magát.

„Látjuk, hogy milyen hatással van ez, és az ehhez hasonló STEM programok a jövő mérnökeire, képességeik fejlesztésére”

– mondta el Gödri István az Emerson csoporthoz tartozó AVENTICS Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

„Hiszen az Emerson zsűri nyolc tagja közül, beleértve a zsűri elnökét is, három maga is versenyző volt egyetemi évei alatt.”

Az idei évi versenyben díjazták a csapatok által benyújtott legjobb műszaki dokumentációkat, a leginnovatívabb járművet, a legszebb karoszériát és a legjobb vezérlő megoldást. A nyertesek különböző, értékes díjakban részesültek:

Legjobb műszaki dokumentáció

  1. BME Műszakik AiR-115

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyarország

  1. Technics 5

Estonian University of Life Sciences, Észtország

  1. Pepp-Air Szeged

Szegedi Tudományegyetem, Magyarország

Leginnovatívabb jármű

  • BME Műszakik AiR-115

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyarország

Legszebb karosszéria

  • Technics 5

Estonian University of Life Sciences, Észtország

Legjobb vezérlő rendszer

  • BME Löködönc Green Thunder Team

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Magyarország

Több, mint 1600 mérnökhallgató vett részt a rendezvényen az elmúlt tizenkét év során. Ez a verseny hozzájárult ahhoz, hogy a résztvevő hallgatók kivételes gyakorlati tudásra tegyenek szert a pneumatikai szakismeretek, a csapatmunka és projektmenedzsment területén.

„A Pneumobile Verseny keretében végrehajtott járműtervezési feladat kiváló módja annak, hogy a következő mérnök generáció bemutassa, hogyan alkalmazza az elméletben elsajátított tudását a gyakorlatban.”

– mondja Gödri István.

A Nemzetközi AVENTICS Pneumobile Verseny jól példázza az Emerson teljes elkötelezettségét a jövő munkaerejét építő STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) programok iránt, amelyekkel közel 350 oktatási intézményt támogat világszerte.

Hirdetés

További cikkek a témában