Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

Lakásfelújítás okosan – Tippek a gördülékeny felújításhoz

Lakásfelújítás okosan – Tippek a gördülékeny felújításhoz és a megfelelő szakemberek megtalálásához.

Lakásfelújítás fejfájás nélkül – vajon lehetséges? Lehetséges, amennyiben felkészülünk rá és megfogadunk pár jó tanácsot, hogy ne kövessük el a leggyakoribb hibákat.

Ebben a cikkben a Qjob.hu szakemberkereső portál szakértőivel együtt megvizsgáljuk, hogyan lehet a lakásfelújítás olcsóbb és problémamentes. Az tippek segítségével megkímélhetjük magunkat a felesleges bonyodalmaktól és itt könnyedén találhatunk megbízható szakembereket.

Tippek a gördülékeny lakásfelújításhoz

1. Gyűjtsd be a szükséges információt és tervezz előre

Annak érdekében, hogy minél gyorsabban és a lehető legjobb eredménnyel sikerüljön a felújítás, gondosan elő kell azt készíteni, amihez pedig a lehető legtöbb információt kell begyűjtened. Fontos a pontos terv készítése: gondold át, hogy mit szeretnél, mik az igényeid és azokat hogyan lehet megvalósítani. Azt is fel kell mérnünk, hogy a teljes költség nagyjából mennyi lesz majd. A lakásfelújítás kezdete előtt mérjük fel a felújítandó és kicserélendő dolgok állapotát – amennyiben a javítása olcsóbban megoldható, felesleges teljesen újat venni belőle. Így pénzügyileg is garantáltan jobban jársz.

2. Csinálj magad néhány dolgot, a többihez kérd hozzáértő segítségét

Egyértelműen sokat tudunk azzal spórolni, ha a lehető legtöbb dolgot próbáljuk meg mi magunk megcsinálni. Természetesen ez csak olyan dolgokra vonatkozik, amit még biztonságos körülmények között tudunk megcsinálni, mindent azonban nem szabad és nem is lehet önállóan elvégezni. Egyrészt nyilvánvalóan nem érthetünk mindenhez, másrészt pedig lehet, hogy annyi időnket vagy pénzünket rabolná el a felújítási folyamat, amiért már nem érdemes egyedül, szakértő segítsége nélkül belevágni.

3. Vásárolj helyben és nézz utána a lehetőségeknek

Próbáld meg a lehető legtöbb dolgot helyben beszerezni: a szállítási költséget így költheted akár valami másra is. Ha találsz valamit, amire szükséged lenne, mielőtt megvennéd, nézz meg több üzletet vagy keress rá online, hátha találsz még jobb és olcsóbb terméket. Az is előfordulhat, hogy a nézelődés közben épp rátalálunk egy leárazásra, amivel spórolhatunk az építőanyagon.

Lakásfelújítás okosan

Lakásfelújítás okosan

4. Válogasd össze a legjobb szakembereket vagy add egy kézbe a munkát

A tervezés fontos része a szakemberek kiválasztása, valamint annak a tisztázása, hogy melyik szakember mikor tud jönni, és mi szükséges a munkájához. Mindenképpen egyeztess velük a munka megkezdése előtt, hogy ők milyen anyagot hoznak, a megbeszélt ár pontosan mit tartalmaz, és mit kell neked beszerezned. Ha egy kézbe adod az elvégzendő munkát, akkor ez a rész jelentősen leegyszerűsödik. Ha nincs arra időd, hogy menedzseld több szakember munkáját, érdemes egy generálkivitelezőre bízni a munkát. A saját, jól összeszokott szakembergárdájukkal tisztában vannak a munkavégzés sorrendjével és idejével.

5. Készít(tes)s ütemtervet, költségtervet és légy napi kapcsolatban a választott szakértőkkel

Egy pontos tervhez, legyen szó ütemtervről vagy költségtervről elengedhetetlen, hogy már a felújítás megkezdése előtt pontosan tudjuk, mit hova szeretnénk tenni. Például, hogy egy fürdőszoba esetén hol lesz a kád, a mosdó, a fürdőszobaszekrény, stb. Ezekkel a határozott és tudatos elképzeléseinkkel egyrészt megkönnyítjük és felgyorsítjuk a különböző szakemberek munkáját, másrészt pedig csökkenthetjük a költségeket, hiszen útközben változtatni mindig problémásabb és költségesebb. Ha pedig már tudjuk, miket és pontosan hova szeretnénk, tervezzük meg a költségeket és az ütemtervet is. Pontos költség-, és ütemterv nélkül nem tudhatod, mikorra fognak elkészülni a munkálatok és mennyibe fog kerülni. Természetesen még egy költségterv elkészítése után is, a munka során számos dolog befolyásolja a végső felújítási árat, de mindenképpen kedvezőbb számodra, ha megpróbálod ennek a kockázatát a minimálisra csökkenteni egy jó tervvel. Mégis, célszerű a teljes építkezésre szánt keretösszegünk 5-10 százalékát félretenni arra az esetre, ha váratlan költségek merülnének fel. Továbbá érdemes napi szintű kapcsolatban lenni a szakemberekkel, hogy nyugodt lehess, minden a terv szerint halad.

Lakásfelújítás okosan

Lakásfelújítás okosan

6. Értesítsd a szomszédokat a munkálatokról és ne feledkezz meg az engedélyekről

Ne felejtsd el értesíteni a szomszédokat a munkálatokról a jó viszony megőrzése végett. Nem utolsó sorban pedig ne feledkezz meg megtudakolni, hogy a kigondolt változtatásokhoz szükség van-e engedélyre. A lakás-, és családi ház felújítás nem engedélyhez kötött, azonban a kémény, főfal, gázrendszer, tetősík változtatásához szakhatósági engedélyeztetés szükséges. Ha tapasztalt, naprakész szaktudású szakembereket választasz, ők is tudnak ebben segíteni neked.

Így találjon jó szakembereket

Amennyiben a fenti “lakásfelújítás okosan” tanácsokat megfogadod, sok bosszúságot megelőzhetsz a lakás felújítása során. A sikeres felújítás azonban aligha lehetséges megfelelő szaktudású, megbízható szakemberek nélkül. Bízd a munkát olyan szakemberre, akiben megbízhatsz! Amennyiben valóban jó szakembereket keresel a felújítási munkálatokhoz, a Qjob.hu szakemberkereső portálon könnyedén, pár kattintással találhatsz megbízható, hozzáértő szakembereket a feladatok elvégzésére. A Qjob.hu garantálja a kockázatmentes üzletet, az oldalon könnyen és biztonságosan fizethetsz online az elvégzett munkáért.

Hirdetés

További cikkek a témában