Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

Best of Industry Award / Az ipar legjobbja – Forradalmi újdonság a raktározásban

A Best of Industry Award-dal, azaz az Ipar Legjobbja Díjjal minden évben az ipar legkiválóbb termékeit jutalmazzák.

A Jungheinrich ETV 216i típusú beépített lítiumion akkumulátorral felszerelt tolóoszlopos targoncája meggyőzte a zsűri minden tagját és kiérdemelte az elismert díjat.

Győztes a hatékonyság terén: az Ipar Legjobbja az ETV 216i 

Az MM Maschinenmarkt kiadó felismerte, milyen lenyűgöző innovációk vannak az ipari termékkategóriákban és immár ötödik éve hirdette meg pályázatát. A világ első integrált lítiumion technológiával működő tolóoszlopos targoncája, az ETV 216i meg tudta győzni az iparági szakértőket és elnyerte a Jungheinrichnek ezt az elismert díjat az „Anyagáramlás“ kategóriában. Alapos kiválasztási folyamat után 31 nevező indult tizenegy kategóriában a díjért. A végső győzteseket a független tagokból álló zsűri és az MM Műszaki Magazin társlapja, az MM Maschinenmarkt szakértői és online szavazói választották ki.

A Jungheinrich két éve mutatta be az ETV 216i típust – a világ első beépített lítiumion akkumulátoros tolóoszlopos targoncáját. A hamburgi nagyvállalat fejlesztői a helytakarékos és hatékony akkumulátor technológiát kihasználva alkották meg a forradalmian új gépet.

Az integrált lítiumion-technológia nemcsak jelentősen növeli a raktár teljesítményét, hanem egy ténylegesen forradalmi targonca designt tesz lehetővé. A tolóoszlopos targoncák legújabb generációja jelentősen korszerűbb ergonómiával rendelkezik. A fejlesztők a design kialakításánál figyelembe vették az ügyfelek ötleteit és igényeit. Ennek köszönhetően az ETV 216i jobb kilátást nyújt a kezelőnek minden irányban és nagyobb mozgásteret biztosít. Az eredmény nagyfokú kezelési komfort és maximális biztonság a raktárban. A megnövelt, tágasabb kezelőfülke ideális, ergonomikus munkafeltételeket biztosít. AZ ETV 216i-ból minden irányban tökéletes a kilátás, ami maximális biztonságot eredményez. A kompakt felépítésnek és a gyors emelési sebességnek köszönhetően a targonca szűk folyosókban is könnyen mozog más gépekhez képest. Kompakt kialakításának köszönhetően a gép rendkívül könnyen mozgatható, irányítható, szűk helyeken is alkalmazható.  A hagyományos tolóoszlopos targoncákkal összehasonlítva az ETV 216i jelentősen hatékonyabb a raktárban. Az ETV 216i típus teherbírása 1600 kg, emelési magassága 10,7 méter.

A hagyományos savas ólom akkumulátorokhoz képest a lítiumion akkumulátor karbantartásmentes és folyamatos, egyenletes teljesítményt nyújt. A rövid töltési idejének köszönhetően a hét minden napján 24 órában működtethető.

A Lítiumion akkumulátorok a műszakoktól függetlenül bármikor tölthetők és alkalmazhatók. Csupán 30 perces köztes töltéssel a 24 Voltos akkumulátor teljesítményének 50 százalékát felveszi. 80 Voltos akkumulátor esetében a köztes töltés 53 percet tesz ki. A teljes töltöttség 24 V akkumulátornál 80 perc, 80 Voltosnál 105 perc alatt érhető el. A szünetekben vagy az állási időben elvégezhető gyorstöltés és a rövid köztes töltések a hét minden napján 24 órás rendelkezésre állást biztosítanak.

Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich igazgatótanácsának elnöke így nyilatkozott:

„Az új ETV 216i tolóoszlopos targonca a Jungheinrich innovációs erejének bizonyítéka. Az iparágban elsőként a Jungheinrich folyamatosan alkalmazza a lítiumion technológia előnyeit a gyakorlatban. Beépített Li-ion akkumulátorral az ETV 216i kategóriájának leghatékonyabb targoncája. Tökéletes ergonómia, könnyebb manőverezés és nagyobb hatékonyság. A jövőben következetesen fogjuk a Li-ion technológia előnyeit kihasználni targoncáink külső megjelenésének kialakításában és ezzel egy teljesen új generációt teremtünk. A legfontosabb kitüntetés számunkra azonban mindig ügyfeleink elégedettsége.”

Az ETV 216i elismerése újabb bizonyíték a nagyvállalat számára, hogy termékei és megoldásai folyamatos fejlesztésével felkészültek a jövő kihívásaira olyan időkben is, amikor körülöttünk minden bármikor, gyorsan változhat.

www.jungheinrich.hu/etv216i

További részletek a MM Best of Industry díjátadóról szóló cikkünkben.

A díjátadóról készült videót itt tekintheti meg:

www.maschinenmarkt.vogel.de/best-of-industry/preisverleihung2020/

Hirdetés

További cikkek a témában