Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Esemény

Újraindulnak a szakvásárok

Wolfram Diener vezérigazgató: „Nálunk minden feltétel adott a biztonságos és sikeres szakvásárokhoz a koronavírussal terhelt időszakban”

Újraindítás

A tavasszal elrendelt zárlatot követően Düsseldorfban 2020. május 31-től bizonyos feltételek betartásával ismét rendezhetők szakvásárok és szakmai kongresszusok. A düsseldorfi seregszemlék közül november 16-19. között a MEDICA és a COMPAMED, december 1-3. között a VALVE WORLD EXPO, valamint december 7-11. között a huzalok, kábelek és csövek vásárpárosa, a wire és a Tube szerepel a napirenden.

A düsseldorfi vásárközpont higiéniai és fertőzésvédelmi koncepciójának köszönhetően az egyes ágazatok meghatározó seregszemléit a kiállítók, a látogatók és a munkatársak lehető legnagyobb fokú védelme mellett meg lehet rendezni. A koncepció biztosítja a szükséges egészségügyi és higiéniai intézkedéseket, valamint a távolságtartási szabályokat. Ezen kívül kiterjed a résztvevők létszámára, a standkiosztásra, valamint a higiéniai, műszaki és szervezési intézkedésekre. A vásárvállalat szabályozása Észak-Rajna-Vesztfália jelenleg érvényes koronavírus-járvány elleni rendeletén alapul.

Bevált intézkedéseken alapuló részletes koncepció

A düsseldorfi vásárközpontban tartott rendezvényeken alapvetően a hivatalos távolságtartási és higiéniai előírások érvényesek. Ezek betartása a résztvevők személyes felelőssége – éppúgy, mint közterületen vagy a kereskedelemben. Ilyen előírás, hogy legalább 1,5 méteres távolságot kell tartani másoktól, hogy gondoskodni kell kezünk higiénikus állapotáról, hogy szájat és orrot lefedő maszkot kell viselni, hogy be kell tartani a tüsszentésre vonatkozó rendszabályokat és hogy el kell tekinteni olyan üdvözlési formaságokról, mint például a kézfogás. A szakvásárok kiszolgáló személyzete a vásárkapuknál és a vásárközpontban is igény szerint biztosít szájat és orrot elfedő maszkot.

Valamennyi küszöbön álló düsseldorfi rendezvényen korlátozzuk az egyidejűleg a vásárvárosban tartózkodók létszámát annak érdekében, hogy be lehessen tartani a szükséges távolságot. Emiatt korlátozzuk az egy napra érvényes belépőjegyek számát. Belépőjegyet kizárólag online lehet vásárolni, és minden látogatónak a jegyvásárláskor regisztrálnia kell saját magát. A rendezvény területére történő belépéssel folyamatosan követjük a résztvevők létszámát, egyúttal pedig teljesítjük Észak-Rajna-Vesztfália koronavírus elleni védelemről szóló szabályzatának a kontaktkutatásra vonatkozó rendelkezéseit.

Konkrét intézkedések

Minden olyan helyen, ahol sorok alakulhatnak ki, a padlóhoz rögzített jelölések hívják fel a figyelmet a szükséges távolság betartására. Ezeken a helyeken, valamint a vásárközpont nyilvánosan hozzáférhető területén a Messe Düsseldorf, valamint a rendészet munkatársai jelen lesznek, továbbá a korábban telepített zárt láncú felügyeleti videórendszer segítségével ellenőrizzük a megfelelő távolság betartását. A kiállítói standokon a távolság betartatása az adott kiállító munkatársainak feladata. Valamennyi ajtót – a tűzvédelmi ajtók kivételével – szélesre tárunk, így azokon érintés nélkül lehet áthaladni.

A vásárközpont teljes területén biztosítunk fertőtlenítőszert; a standokon a kézfertőtlenítőért a kiállítók felelősek. Minden fizetés lehetőség szerint készpénzmentesen zajlik, ezért minden pénztár zárva tart. A szolgáltató pultokat higiéniai védelemként szolgáló átlátszó panellel látjuk el. A beléptető kapukat és a szolgáltató pultok felületeit, valamint az érintésnek kitett felületeket, mint például a kilincseket naponta legalább kétszer – a látogatók számától függően pedig gyakrabban – tisztítjuk. Az illemhelyiségekben az egyidejűleg megengedett létszám a használható WC-k számához igazodik. Minden második mosdót lezárunk, a WC-kabinok korlátozás nélkül használhatóak. Az egyidejűleg használók számának ellenőrzésére, valamint az illemhelyek, kilincsek, mosdók és ivókutak fokozott és gyakori tisztítása és fertőtlenítése érdekében minden vizesblokkban folyamatos a takarító szolgálat jelenléte.

A rendszeres és megfelelő mértékű szellőztetésről új, a korábbinál szigorúbb szabályok szerint gondoskodunk. A csarnokok légterébe bevitt friss levegő sokszorosa a szakvásár lebonyolításához szükségesnek, minősége pedig megfelel a kültéri levegő minőségének. Többszintes standokon tárgyalót vagy kabint kialakítani csak nyitott kivitelben lehet, hogy a légmozgás biztosított legyen. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a körbejárható kiállítási tárgyakra is. A kabinok, zárt tárgyalók ablakait, ajtóit és tetőnyílásait folyamatosan nyitva kell tartani.

A rendezvényeken változatlanul lesz vendéglátási és catering szolgáltatás. Az egyes üzemeltetőknek ehhez Észak-Rajna-Vesztfália a koronavírus elleni védekezésről szóló rendelete és annak mellékletei alapján saját higiéniai és fertőzésvédelmi koncepciót kell kidolgozni. A koronavírus világjárvány időtartamára a standpartikat ill. a kiállítói fogadásokat rendezni tilos. A standépítésre a Német Szövetségi Munkaügyi és Szociális Minisztérium „SARS-CoV-2 munkavédelmi követelményrendszer” szabályai érvényesek.

Biztonság a Messe Düsseldorf munkatársainak

Ezen felül természetesen a saját munkatársaink védelméről is gondoskodunk: a vásárvállalat valamennyi munkatársa az orrot és a szájat lefedő texti védőeszközt kap, a szabad területen dolgozók ezen felül arcvédő pajzsot is. A higiéniai és fertőzésvédelmi követelményrendszer a jelenleg érvényes előírásokat tükrözi, ezért követi a mindenkori helyzetet és a jogszabályi előírások változását. Amennyiben ez változik, a Messe Düsseldorf időben tájékoztat minden érintettet az esetleges módosításokról.

Wolfram N. Diener egyértelműen leszögezte:

„Számunkra a kiállítóink, látogatóink, üzleti partnereink és munkatársaink biztonsága a legfontosabb. Mindenkit, aki igénybe veszi a vásárközpontunkat, a megszokottan magas színvonalú higiénia és biztonság, valamint jó orvosi ellátás várja.“

További Információk: www.bdexpo.hu


Szakkiállítási naptár 2020

További cikkek a témában